Erőforrás a hétköznapokhoz

Erőforrások keresésére, találkozásra hívják a szülőket

Erőforráscsoport elnevezéssel indít támogató tevékenységet a Gyulafehérvári Caritas Gyergyószéken. A júliusban kezdődő találkozók lehetőséget adnak a sajátos nevelési igényű, illetve fogyatékkal élő gyermekek szüleinek arra, hogy sorstársi közösségben beszélgetve, egymás tapasztalatait meghallgatva megélhessék az együttérzés örömét, utat találjanak a mindennapi akadályok leküzdéséhez.

A Gyulafehérvári Caritas korai nevelő és fogyatékkal élőket támogató programjának keretében már volt lehetőség csatlakozni egy tíz alkalomból álló tevékenységhez, amely idén tavasszal ért véget. Ennek folytatásaként ismerkedő, bemutatkozó találkozókra várják az érdeklődőket júliusban, majd további alkalmakra ősszel.
– A nyáron induló erőforráscsoport ismerkedő, bemutatkozó találkozó lesz a terveink szerint, ugyanis ősztől rendszeressé tennénk ezeket a tevékenységeket. Akik az előző találkozókon részt vettek, hálásak voltak a lehetőségért, egymást segítették, ezért fontosnak tartjuk, hogy továbbra is keretet adjunk ennek az alakuló közösségnek – mondta el megkeresésünkre Czirják Lujza, a program egyik szervezője.
A júliusban induló, 12 alkalmas tevékenységet Czirják Lujza mentálhigiénés szakember és Szentes Emese szociális munkás vezetik; a találkozókat két-három hetente tartják, a résztvevők igényeihez igazodva.
– Minden alkalomnak saját tematikája lesz, maga a folyamat az erőforrás-keresés, a helyzetük elfogadása felé viszi a résztvevőket. Azáltal, hogy sorstársakkal találkoznak, meghallgatják egymást, megszűnik az elszigeteltségük, és könnyebben veszik majd a mindennapok akadályait, nehézségeit – emelte ki a program célját Czirják Lujza, hozzátéve, hogy ezek a találkozások szülőkről szólnak, az őket foglalkoztató kérdésekről.
A segítés szándékával induló tevékenységekre minden Gyer­gyószéken élő, sajátos nevelési igényű gyermek szüleit várják, hogy sorstársi közösségben, biztonságos térben megélhesse a valahová tartozás örömét. Jelentkezni és információt kérni június 30-ig lehet, Czirják Lujzánál (tel.: 0722 339 202) vagy Szentes Emesénél (tel.: 0721 276 801).

Boncina-Székely Szidónia

: an accessible web community