Enyhítéseket vezettek be Csíkszeredában

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság csütörtöki ülésén több, a városra érvényes zöld besorolás következtében szabálymódosítást fogadott el. A módosítások a kulturális intézményeket, valamint a vendéglátóegységeket érintik. 

Sajtóeseményen ismertette Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság csütörtöki ülésén elfogadott új módosításokat. – Mivel Csíkszereda zöld besorolásba került, a kulturális intézmények előadásaikon a teremben rendelkezésre álló helyek ötven százalékát használhatják, ugyanakkor a vendéglőkre érvényes eddigi korlátozásokon is enyhítenek, és ők is szintén ötvenszázalékos kapacitással működhetnek. A szabadtéri események és rendezvények esetében a maximum megengedett létszám háromszáz főre emelkedik, a jarványügyi szabályokat betartva.
− Ez nagy segítség az érintettek számára, mivel ezáltal nagyobb az esélye annak, hogy ők is átvészeljék ezt a nehéz időszakot – emelte ki Korodi Attila.
Csíkszereda önkormányzata fotópályázatot hirdet a város lakóinak: a nehéz időszakban is mosolygó Csíkszeredát megörökítő felvételekkel lehet nevezni.

Szilágyi Dalma-Orsolya