Elszállították a Gyergyóditróba gyakran visszatérő medvét

Elszállították a hétvégén fiatal medvét, amelyet az elmúlt időszakban többször is láttak Gyergyóditróban. Az állatot szabadon engedték az erdőben, távol a lakott területektől.

A Gyergyószentmiklósi Vadász és Sporthorgász Egyesület elnöke, Birtalan István hétfőn úgy nyilatkozott, hogy az állatot szombaton este fogták be az egyik iskola udvarán, elkábították, majd elszállították.

Szakértők egy csapata indult a medve keresésére miután egy helyi lakos telefonon jelezte szombaton, hogy látta az állatot a Szent Katalin-templom előtt. A vadőrök már nem találták ott az állatot, addigra már a falu széléig menekült, és egy iskola udvarán rejtőzött el.

A vadásztársaság elnöke kifejtette, hogy a fiatal medvét nem rég hagyhatta el az anyja, és feltehetően az élelemszerzés legkönnyebb módját választotta: ételmaradékok után kutatott a szemetesekben.

Birtalan István hozzátette, hogy ez az állat nem ugyanaz a példány, amelyet korábban Gyergyószentmiklósról távolítottak el. Megjegyezte, hogy a medvék ma már kevésbé tartanak az emberektől, azért gyakoribbak az ilyen esetek.

HN-információ