Hirdetés

Előállították egy fegyvercsempészcsoport huszonkét tagját

Számos európai országban tevékenykedő fegyvercsempészcsoport 22 tagját állították elő, a művelet során jelentős mennyiségű fegyvert, valamint lőszert és robbanóanyagot foglaltak le – tájékoztatott az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol hétfőn.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Előállították egy fegyvercsempészcsoport huszonkét tagját
Illusztráció Fotó: Brett Hondow, Pixabay

Az uniós szervezet jelentése szerint a román és a bolgár hatóságok által vezetett, február végén tartott művelet az illegális lőfegyver-kereskedelem felszámolását célozta.

A Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint a felszámolt szervezett bűnözői csoport tagjai éleslőszer kilövésére alkalmas fegyvereket, valamint az EU-ba korábban legálisan importált, vaktölténnyel működő riasztó- és jelzőfegyvereket vásároltak, vagy szereztek be más fegyverkereskedőktől. A riasztó- és jelzőfegyvereket éleslőszer kilövésére alkalmas kézifegyverekké alakították át.

A fegyvereket titkos csatornákon keresztül értékesítették az Európai Unió számos tagállamában és unión kívüli országokban egyaránt. A közlemény szerint a művelet során 129 lőfegyvert, 1492 átalakítatlan és átalakított riasztó- és jelzőfegyvert, 24 735 vaktöltényt és éleslőszert, 6 kézigránátot, 276 kilogramm dinamitot, 299 detonátort és több mint 21 kilogramm lőport foglaltak le. A műveletben 31 európai ország hatóságai vettek részt – tette hozzá közleményében az uniós szervezet.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!