Hirdetés

Éllovas lett az csíkszeredai labdarúgócsapat

Első hazai mérkőzésén irányította Ilyés Róbert a kispadról az FK Csíkszereda csapatát szombaton délelőtt, tanítványai pedig legyőzték a siker reményében a megyeszékhelyre utazó Metaloglobust. A három pontnak köszönhetően a labdarúgó 2. Liga alsóházi rájátszásának A csoportjában listavezető lett az FK Csíkszereda.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Éllovas lett az csíkszeredai labdarúgócsapat
Húsz perc alatt lőtt két gólt az FK Csíkszereda Fotó: László F. Csaba

A találkozót remekül kezdték a hazaiak, a 13. percben egy szögletet követően a bukarestiek nem tudtak felszabadítani, így egy elnyújtott támadás végén Csiszér Balázs lövését követően a labda Kovács Lóránthoz került, aki megszerezte az FK számára a vezetést. A találat után is a hazaiak voltak aktívabbak, a 20. percben egy újabb csíki szögletet követően Stancic duplázta meg az FK előnyét. A szünetig még volt néhány hazai helyzet, a vendégek pedig egy alkalommal tudták veszélyeztetni Gyenge kapuját.
A Metaloglobus trénere két cserét is végrehajtott a szünetben, a pályára lépő Milea volt az egyik főszereplő a 47. percben, a vendégek játékosa ugyanis betört a csíki büntetőterületre, ahol Csiszér Balázs buktatta őt. A megítélt büntetőt Huiban értékesítette, megfelezve a csíki előnyt. A gól után a Metaloglobus focisai sokkal aktívabban játszottak, ám a nagy helyzetek elmaradtak, a 70. perc után kiegyenlítetté vált a játék, s noha az utolsó percekben mindkét csapat több ellentámadást is vezetett, az eredmény nem változott.
Mivel némi meglepetésre az Unirea Slobozia hazai pályán kikapott a Temesvári Politól, Sellenberk pedig legyőzte Slatinát, így alaposan átalakult a 2. Liga alsóházi rájátszásának A csoportja: az FK pontban beérte a korábbi listavezető Sloboziát, de jobb gólarányának köszönhetően a csíkiak lettek az új éllovasok, Sellenberk feljött a harmadik helyre.

Eredmények
2. Liga, alsóházi rájátszás, A csoport, 3. forduló
FK Csíkszereda – Bukaresti Metaloglobus 2–1
Sellenberk – Slatina 2–0
Unirea Slobozia – Temesvári Poli 1–2.
Az állás: 1. FK Csíkszereda 32 pont, 2. Slobozia 32 p., 3. Sellenberk 30 p., 4. Slatina 28 p., 5. Metaloglobus 22 p., 6. Nagybányai Minaur 20 p., 7. Temesvári Poli 19 p.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!