Elköszönt a polgármester és a testület

Megtartotta utolsó ülését Gyer­gyószentmiklós önkormányzatának döntéshozó testülete. A tanácsülés végén megköszönte a kifejtett munkát és elköszönt Nagy Zoltán, az önkormányzati választáson alulmaradt polgármester.


Több mint 1200 tanácshatározat született az elmúlt időszakban, ez nagyon magas szám, és azt mutatja, sokat dolgozott a testület, összegzett Nagy Zoltán polgármester a tanácsülés végén.

– Annak ellenére, hogy némelyek próbálták ezt az elmúlt egy hónapban máshogy beállítani, az elmúlt 30 évben ez volt a legeredményesebb testület, hiszen a legnagyobb városfejlesztési projekteket készítette elő kivitelezésre, és karnyújtásnyira vannak attól, hogy életre keljenek – mondta a leköszönő elöljáró.

Azt is kiemelte, reméli, hogy a kampányban tapasztalt sárdobálás abbamarad, és a következő testület és városvezetés a tényleges munkára tudja fordítani a figyelmet. 

A tanácsülésen egyébként egy sor döntés született, amely a mandátumot kezdő testület számára teszi majd gördülékennyé a munkakezdést. Több tervezett beruházást is aktualizáltak. A zajló munkálatokra, melyekre nem volt egész évre elkülönítve a költségvetési fedezet, átcsoportosítottak összegeket, így biztosítva a folytonosságot. A gyilkostói utcanevek kapcsán kellett módosítást eszközöljenek. Az üdülőtelepen a nyár folyamán nevezték el az utcákat, a határozatban mindegyik utcanév románul és magyarul is szerepelt. A prefektusi hivatal az egynyelvűsítést kérte, hogy az adminisztrációban, például személyi igazolványok kiállításánál ez ne okozzon fennakadást. A módosítás értelmében azokat az utcaneveket, amelyek helyi földrajzi nevek is egyben, magyarul használják, a lefordíthatók, mint pl. a Fő utca, románul.