2021, március 5, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Elfoglalta hivatalát Hargita megye két alprefektusa

Letette csütörtökön hivatali esküjét a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben Petres Sándor és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviseletében Marius Ţepeluş Hargita megyei alprefektus. A két kinevezett személy a prefektus feladatit is ellátja, amíg nem foglalja el hivatalát az új kormánymegbízott.

Marius Ţepeluş 46 éves jogász, 2007-ben nevezték ki a gyergyószentmiklósi kataszteri hivatal igazgatójává. A PNL Hargita megyei szervezetének 2012 óta alelnöke, és három mandátumon keresztül volt a csíkszeredai városi tanács tagja. Kinevezése után elmondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy elfoglalhatja a tisztséget, ugyanakkor felelősségteljes feladatnak is tekinti.

– A mandátum legfontosabb feladatának látom, hogy a prefektúra intézménye az átláthatóság mintapéldája legyen, és hatékonyan működjön együtt a megye összes közintézményével, az önkormányzatok aktív partnere legyen, amely a polgármesterekkel és a megyei tanáccsal való nyitott, kiegyensúlyozott együttműködésen alapszik. A prefektusi hivatalnak hangsúlyos szerepe kell hogy legyen a fejlesztési projektek támogatásában, mind a közösségi, mind a privát befektetések terén, főleg azokban, amelyeket európai uniós forrásokból finanszíroznak” – jelentette ki Marius Ţepeluş.

Petres Sándor 2014-től tölti be az alprefektusi tisztséget az RMDSZ színeiben. Négy hónapig az intézmény vezetői szerepét is vállalta a múltban. Mielőtt alprefektus lett volna, 2001 és 2014 között a megyei tanácsban töltött be alelnöki funkciót. Petres Sándor 51 éves, fizikusi diplomája van, üzleti adminisztrációban pedig magiszteri fokozatot szerzett.

A két alprefektus átveszi Ion Proca eddigi prefektus feladatait egészen addig, amíg kinevezik a PLUS által jelölt személyt a tisztségre.

HN-infomáció

Kapcsolódó cikkek:

Elfoglalta hivatalát Hargita megye két alprefektusa

Letette csütörtökön hivatali esküjét a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben Petres Sándor és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviseletében Marius Ţepeluş Hargita megyei...

Elkezdődött az úthálózat javítása

Az időjárás lehetővé tette, hogy nagyobb léptékben elkezdődjön Csíkszeredában az úthálózat javítása: a hidegaszfalttal való kátyúzásnak már a közepén járunk, és előkészítették a nagyobb...

Akkreditált kulturális szakemberképzés Székelyudvarhelyen

A Human Reform Alapítvány, szakmai partnerségben a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal, és a Romániai Magyar Népfőiskolai Társasággal együttműködve, akkreditált kulturális szakemberképzést indít Székelyudvarhelyen. Felsőfokú...

Legfrissebb