2022. szeptember 26, hétfő.
Hirdetés : an accessible web community

Egy ilyen, egy olyan az FK-mérleg

Az edzések kemény időszaka lejárt az FK Székelyudvarhelynél, elkezdték a felkészülési tornákat. Az elsőt idegen környezetben rendezték, ahol a magyarországi ezüstérmessel, valamint a hazai élvonal újoncával csaptak össze. Egyelőre elmaradt Szőcs Lóránt bemutatkozása. Az edző elégedett a látottakkal, szerinte még időre van szükség, hogy megtalálja a megfelelő sorokat.

Kézdivásárhely bár meghívót kapott, nem lesz ott Udvarhelyen Fotó: Sinka-Király Levente
Kézdivásárhely bár meghívót kapott, nem lesz ott Udvarhelyen Fotó: Sinka-Király Levente

[dropcap]M[/dropcap]eghívásnak tett eleget a teremlabdarúgó 1. Liga 2015/2016-os szezonjára készülő FK Székelyudvarhely. A Dévai Autobergamo rendezett egy igencsak erős felkészülési tornát, amelyen még Magyarország tavalyi döntőse, az MVFC Berettyóújfalu, valamint az élvonal egyik újonca, a Concordia Chiajna vett részt. Két nap alatt két mérkőzést játszott a Jakab Zoltán által irányított együttes.
Szombaton délután a székely­udvarhelyi Gál Istvánt is a soraiban tudó magyarországi klubbal mérte össze erejét az FK. A mérkőzés nagy részét az ellenlábas irányította, s vezetett is rendre, 1–3-as félidőt követően az udvarhelyiek – akiknek nélkülözniük kellett a visszatérő Szőcs Lórántot egészségügyi okok miatt – 3–5-nél egymás után három nagy helyzetet is kihasználatlanul hagytak, a végjátékban pedig mezőnyjátékosra cserélték kapusukat, mely húzás nem jött be.
Vasárnap délelőtt így a Dacica-kupa nevet viselő rendezvény kisdöntőjében léphettek újból pályára a Concordia Chiajnával szemben (akiket a hazaiak 5–0-ra vertek a másik elődöntőben). Az edző, Jakab Zoltán ezen a találkozón a keret minden tagjának – a két ifi játékost is beleértve – játékjogot adott. Az első találatot az ellenfél szerezte, de aztán fokozatosan átvette a vezetést az ezüstérmes, vezetett 3–1-re, 5–2-re is, végén csak egy gól döntött, de nem forgott veszélyben a győzelem.
A tréner lapunknak értékelt: „Elértük, amit elterveztünk, két olyan mérkőzést játszottunk, amelyek nagyon jól szolgálták a felkészülésünket. A Berettyóújfalu remek csapat, be is bizonyította, megnyerte a tornát, volt egy olyan pillanat, amikor megszoríthattuk volna, de aztán nem éltünk a lehetőségekkel. A Concordia lelkes együttes, sosem adja fel. Ami a mi játékunkat illeti, volt jó és rossz is, egyelőre keressük, hogy miként állhatnak össze a sorok, milyenek a játékviszonyok”.
A gárda ezen a héten tovább folytatja a felkészülést, az edzések mellett egy tornának is a házigazdája lesz. Augusztus 21–22-én, pénteken és szombaton a városi sportcsarnokban egy négycsapatos megmérettetést rendeznek. A meghívottak a Marosvásárhely, a Sepsiszentgyörgy és a másodosztályban ezúttal induló újonc, a Csíkszereda lesznek. Az FK az első nap az utóbbi gárdával csap össze, míg másnap az eredménytől függően a másik párharc győztesével vagy vesztesével játszik még egy összecsapást.
A csapat első hivatalos találkozóját augusztus utolsó hétvégéjén rendezik, a futsalélvonal menetrendjének sorsolását szerdán tartják a fővárosban.

Dacica-kupa
Elődöntők: FK Székelyudvarhely – MVFC Berettyóújfalu 3–6 (1–3) /az FK gólszerzői: Szabó Zsolt 2, Biró Attila/; Dévai Autobergamo – Concordia Chiajna 5–0.
Helyosztók: kisdöntő: FK Szé­kely­udvarhely – Concordia Chiajna 7–6 (3–1) /gól: Szabó 2, Biró, Szécsi, Szőcs László, Csoma Ferenc, Miklós Tamás/; döntő: MVFC Berettyóújfalu – Dévai Autobergamo 5–7.

Józsa Csongor

TOVÁBBI CIKKEK:

Lehet szavazni Szalai góljára

Ritkán látható gólt lőtt Szalai Ádám a német válogatottnak a Nemzetek Ligájában. A sarkazós találat esztétikai szempontból olyan kifogástalanra sikerült, hogy az Európai Labdarúgó-szövetségnek...

Enyhén nőtt a költségvetési hiány

Az első hét hónapban jegyzett 1,94 százalékról 2,4 százalékra nőtt augusztus végére a GDP-arányos költségvetési hiány – tájékoztatott hétfőn a Pénzügyminisztérium. Az Agerpres hírügynökség által...

A Csíki Játékszín előadása

A rablómese folytatódik, sajnos a városka lakói számára roppant kellemetlen hírrel: Torzonborz kiszabadult a fogságából. Ráadásul az Üstöllési őrmestertől ellopott egyenruhában járja a környéket....

Legfrissebb

Lehet szavazni Szalai góljára

A Csíki Játékszín előadása

Hangverseny a Zengő Térben

Pályázati felhívás tanulóknak