Egy hazai arany, egy hazai ezüst

A helyosztó mérkőzésekkel véget értek tegnap a Székely–Magyar Utánpótlás Lab­da­rúgótorna eseményei. A házigazda FK Csíkszereda mindkét korosztályban döntőt játszott.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Egy hazai arany, egy hazai ezüst
Az együttlét, a közösségépítés volt az egyik legfőbb cél Fotó: FK Csíkszereda

A helyosztókat játszották a Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgótorna tegnapi, utolsó napján. A mérkőzések két pályán, párhuzamosan zajlottak a két korosztályban. A nagy meleg ellenére kiváló hangulatban futballoztak a csapatok, minden együttesnek kijárt a biztatás. Az első két naphoz hasonlóan, zárásként is potyogtak a gólok, kitettek magukét a gyerekek.
A helyosztókra is maradt egy nagy különbségű győzelem, a Barca Akademy Budapest tanítványai 27–0-ra páholták el a Sárbogárd SE-t az U9-eseknél. A nagyobbaknál a Sepsi OSK 10–0-s győzelme volt a legnagyobb különbségű diadal az 5-6. helyért kiírt találkozón. Mindkét korosztály döntőjében érdekelt volt a házigazda FK Csíkszereda. A kisebbeknél nagyszerű játékkal sikerült elhódítani az első helyezést a Sepsi OSK ellenében, míg a nagyobbaknak ezúttal meg kellett elégedniük a második hellyel, a Diósgyőri VTK jobbnak bizonyult.
A díjátadó eseményét megtisztelte jelenlétével Németh Szilárd kormánybiztos, országgyűlési képviselő. A politikus köszönetet mondott a szervező Csepel SC-nek, az FK Csíkszeredának, a Székelyföld Labdarúgó Akadémiának.
– Nemcsak a győztes csapatok, hanem mindenki nyert, aki itt volt. Az együttlét üzenetét nagyon fontosnak tartom mindannyiunk számára, ezért hálával és köszönettel tartozom önöknek, hogy ellátogattak ide – mondta Németh Szilárd.
A döntőben: U11: FK Csíkszereda – Diósgyőri VTK 2–5. U9: FK Csíkszereda – Sepsi OSK 7–2.
A torna végeredménye: U9:
1. FK Csíkszereda, 2. Sepsi OSK, 3. Marosvásárhely, 4. FC Székelyudvarhely. U11: 1. Diósgyőri VTK, 2. FK Csíkszereda, 3. Marosvásárhely SE, 4. Gyergyói Jövő, ... 6. FC Székelyudvarhely.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!