Egy 16 éves fiú tett beismerő vallomást

A csíkszeredai rendőrség nyomozása alapján úgy tűnik, egy tinédzser okozta a tüzet vasárnap délután a volt kötöttárugyárban – derül ki a rendőrség tegnapi közleményéből.Trikotaj_BA_SZ02

Háromszéki Eszter
haromszeki.eszter@hargitanepe.ro
A pusztítás helyszínén a csíkszeredai rendőrség által kedden végzett nyomozás eredményre vezetett. Ennek alapján a vasárnapi tűz okozásával a volt kötöttárugyárban, aminek következtében leégett az épület tetőszerkezete körülbelül ötezer négyzetméteren, és körülbelül 30 ezer lejes kár keletkezett, L. D.-t, egy 16 éves, helyi diákot gyanúsítják – tájékoztatott közleményében Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője.
A tinédzser, aki eddig nem szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban, beismerte az említett ingatlan felgyújtását, de hangsúlyozta, nem szándékosan tette, csupán baleset történt.
Kérdésünkre a rendőrség szóvivője elmondta, a fiú – vallomása alapján – játszott az elhagyatott gyárban, valami okból tüzet gyújtott, és amikor az terjedni kezdett, megijedt és elszaladt. Gheorghe Filip hozzátette, elképzelhető, hogy dohányzott, és ezért használt nyílt lángot, de ezt a tinédzser nem mondta ki nyíltan, ahogy arra vonatkozó jeleket sem találtak, hogy valamiféle kábítószert fogyasztott volna.
A rendőrség rongálás gyanújával további vizsgálatokat folytat az ügyben, annak érdekében, hogy valamennyi okot és körülményt feltárjanak.