2021. június 18, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Döntetlenek napja

Belfastban és Bukarestben is döntetlennel ért véget a hétfői nap a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező F csoportjában. A románok vérszegénynek bizonyultak a görögök ellen, míg a magyarok az utolsó másodpercekben bukták el a három pontot Észak-Írországban és egyben lehet, hogy az egyenes ágon való továbbjutást is.

12_nirl_magyar
Egyszerűsödött a helyzet a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőkör F csoportjában, bár érdemi változások nem történtek. A románok erejéből hazai környezetben csupán döntetlenre futotta, míg a magyarok két nagyon fontos pontot hullattak el Belfastban. A továbbjutók kiléte még nem dőlt el, viszont két fordulóval a selejtezőkör vége előtt Észak-Írország és Románia megnyugodhat, míg Magyarország matekozhat már megint.
Belfastban az északírek úgy álltak fel a pályára, hogy amennyiben nyernek, ott vannak a franciaországi kontinenstornán. Ez pedig meg is látszott a játékukon, hiszen ők voltak a kezdeményezőbbek, ellenben a magyarokkal, akik a védekezésre koncentráltak. Utóbbit viszont kitűnően oldották meg. Egy-két helyzetecskét leszámítva semmi nem történt. A térfélcserét követően aktívabbá vált a magyar középpálya. Gera és Kalmár sokat vállalkozott, és ha konkrét helyzetekig nem is jutottak, de legalább érezhető volt az, hogy a három pont nekik is kell. A 74. percben megszakadt a gólcsend. Dzsudzsák szabadrúgását a hazai kapus kiejtette kezéből, amelyet Guzmics pofozott be a hálóba. A gól után pedig az északírektől Baird mehetett idő előtt zuhanyozni, miután pirosat kapott. Zsebben volt a magyar három pont. Ám Bernd Storck magyar kapitány az eredmény tartására koncentrált, ami a 93. percben visszaütött, egy szögletet követően Lafferty egyenlített és lezárta a mérkőzést.
Bukarestben hasonló volt a helyzet, mint Belfastban. Egy román győzelem a görögök ellen Eb-részvételt ért volna. De csak volna. A meccs nagy részében a románok akarata érvényesült, sőt az első félidőben a görögök alig tudták átlépni a félpályát, de helyzetek nélkül nem lehet gólt lőni. A záró 45 percre még jobban felszívták magukat a hazaiak és el szerették volna dönteni a meccset, de ahogy Budapesten, úgy Bukarestben sem ment a gólgyártás. Az utolsó felére pedig a görögök kiegyenlítették a meccset és konzerválták a 0–0-t.
Miután az északír–magyar és a román–görög összecsapás is döntetlennel zárult, a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező F csoportjának élcsoportjában nem történt változás. Továbbra is az északírek állnak az élen, egy ponttal előzik meg a románokat, néggyel pedig a magyarokat. A feröerieket legyőző finnek ugyanakkor a három pontra megközelítették a magyarokat.
Októberben rendezik az utolsó két fordulót. A magyarok előbb Feröert látják vendégül, majd Görögországban vendégeskednek. A románok fogadják a finneket és Feröeren zárnak. Az északírek Görögországgal találkoznak hazai pályán és legvégül Helsinkibe utaznak.

Kapcsolódó cikkek:

Érvénytelenítették a közszolgálati média ideiglenes vezetőinek kinevezését

Érvénytelenítette az alkotmánybíróság csütörtökön a közszolgálati rádió és televízió ideiglenes vezetőinek kinevezéséről szóló parlamenti határozatokat, amelyek ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) emelt óvást. A...

Kétezernél több embert oltottak be a háziorvosok

Több mint kétezer személyt oltottak be Hargita megye háziorvosi rendelőiben, amióta megnyílt erre a lehetőség – írja közleményében a prefektusi hivatal. A Johnson&Johnson egydózisú...

Új családtámogatási rendszert javasol az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új családtámogatási rendszert dolgoz ki és terjeszt legkésőbb az év végéig a kormánykoalíció elé. Ennek az új támogatási...

Legfrissebb