2021. július 29, csütörtök.

Csíki továbbjutás

Székelyudvarhely adott otthont az ifi II-es lány kézilabda országos bajnokság második és egyben utolsó teremtornájának, ami a csoportküzdelmeket illeti. A VSK Csíkszereda pedig ki tudta vívni az országos elődöntőbe való jutás lehetőségét a megyei rivális ISK Székelyudvarhely kárára.

Március 10–14. között Székelyudvarhely adott otthont az ifi II-es lány kézilabda országos bajnokság második teremtornájának. A hat csapatot felvonultató csoportban az első tornát követően három győzelemmel a tabella harmadik – országos elődöntőbe jutást jelentő helyen – állt a VSK Csíkszereda, míg a negyedik helyen az ISK Székelyudvarhely tanyázott.
Az udvarhelyi torna is jól kezdődött csíki szempontból, az első két mérkőzést – Segesvár és Fogaras ellen – annak ellenére sikerült simán behúzniuk, hogy mindkét meccsen adódott egy-egy komolyabb hullámvölgy a játékban.
Az eredmények tudatában a harmadik meccs sorsdöntőnek bizonyult a továbbjutást tekintve, az első tornán aratott nyolcgólos győzelmet követően egy hétgólos vereség is belefért (volna) a Székelyudvarhelyi ISK ellen a VSK Csíkszeredának. A hazaiak nagy lendülettel vágtak bele a meccsbe, és fokozatosan el is tudtak lépni az eredményjelzőn, sőt a 38. percben megvolt a „bűvös hetes” szám. Ezt követően a csíki lányok összekapták magukat, és a padlóról felállva, egy huszáros hajrával sikerült visszajönni négy gólra, és kiharcolni a továbbjutást. Az udvarhelyi csapatnak ezzel elszálltak a reményeik a továbbjutásra.
A csíkiaknak a mérkőzés végén látott lendületet sikerült átmenteni másnapra is, hiszen egy ki-ki meccset tudtak játszani a brassói olimpiai központ növendékeire épülő Corona gárdájával. Zárásként a VSK a román válogatottra alapuló Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC-kel találkozott, akik ellen a cserék kaptak több lehetőséget, és 30 gólos vereség lett a vége. A csíkiakat Léstyán István, Erőss Levente és Szabó Előd Zsolt készítette fel.
A Mester Zsolt és Sándor Aliz által dirigált ISK Székelyudvarhely csapatából az öt nap alatt Gergely Nóra bizonyult a legeredményesebbnek, aki összesen 25 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Miklós Flóra 24, Sándor Melinda 23, Márton Kinga 22, Dénes Szidónia 20, Pápai Hanna 15, Cramba Paula, Bódi Barbara, Paskuly Bianka és Márton Adél 9-9 gólt szerzett a második buboréktornán. Rajtuk kívül a csapat három kapusa, Sebők Harmat, Sánduly Zsófia és Kovács Eleonóra, valamint Fodor Bernadett lépett pályára. Az ISK a VSK-t, a Fogarast és a Segesvárt győzte le, míg a Coronától és a Sepsi-SIC-től vereséget szenvedtek.

Továbbjutott a Szejke SK
A Székelyudvarhelyi Szejke SK ifi II-es fiúcsapata hozta a papírformát, a náluk eddig is gyengébben álló Vidombákot és Segesvárt megint legyőzték, de a Marosvásárhely és Brassó elleni találkozókból egyetlen harmadot sikerült döntetlenre hozni, a többit elveszítette Kopacz István-Csongor edző együttese. Az elődöntőcsoportban két suceavai és egy bákói csapat lesz az udvarhelyiek ellenfele, a Brassó és Vásárhely elleni meccsekből (velük már nem találkoznak) másfél pontot visz magával a csapat.
Ami a góllövést illeti, ezen a segesvári buboréktornán Máthé Zalán volt a legeredményesebb 38 találattal, Tódor Krisztián 34, Nagy Tivadar 19, Fazakas Alpár 18, Tornai Balázs 16, Sándor Kristóf 11, Lurcza Dávid 9, Tövissi Hunor 5, Szász Szilárd és Laczkó Botond 3-3, Vajda Bence 2, Miklós Arnold 1 gólt lőtt, a kapusok Bogos Dávid és Lőrincz Dániel voltak.

HN-összeállítás

Előző cikkHátrányban a Sportklub
Következő cikkÓtott

Kapcsolódó cikkek:

Nagykorúvá lett a székelyudvarhelyi Pulzus alkotótábor

Nem véletlenül hívták meg Vécsi Nagy Zoltán művészettörténészt, hogy nyissa meg az idei művésztelep kiállítását, amely július 19. és 29. között zajlott a Spanyár-házban....

Viharok számottevő károk nélkül

„A szerdai gyors viharok következtében Hargita megyében egyetlen alkalommal sem riasztották a hivatásos tűzoltókat” – tájékoztatta lapunkat Adrian Pănescu, Hargita Megye Prefektusi Hivatalának szóvivője....

Legfrissebb