2021. április 18, vasárnap.
Hirdetéscustom_html_banner1

Budapestről Csíkszeredába: Megtartanák pályaelőnyüket

Ahhoz hogy megtarthassa pályaelőnyét, mindkét hétvégi meccsét be kell húzza a Csíkszeredai Sportklub a Ferencváros-Telekom ellen a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. A két budapesti meccs után 1–1-re állnak a felek összesítésben.

Két, egymás elleni elődöntő meccsen már túl van a Csíkszeredai Sportklub és a Ferencváros-Telekom a jégkorong Erste Ligában. A két mérkőzés szöges ellentéte volt egymásnak. Az elsőn a Sportklub, a másodikon a Ferencváros állt hadilábon a gólszerzéssel és a helyzetkihasználással.
A két csapat között észrevétlen a különbség. Egy szinten vannak, és ezt az elmúlt két meccsen is bizonyították. Kétségkívül nagy tempóban, kevés hibával tudnának játszani. Ráadásul remek kapusteljesítmény segíti a mezőnyjátékosokat.
A rájátszás során már-már közhely, hogy az előbbi meccset gyorsan el kell felejteni, függetlenül az eredménytől és a játéktól, és azon nyomban a következőre kell koncentrálni. Így vannak ezzel a két csapat játékosai is.
Ugyanakkor kérdés, hogy a felek által diktált nagy tempót, tele ütközésekkel ki fogja jobban bírni erőnlétileg. Elviekben mindkét csapatnak bőven megvan a négy sora. Ugyanakkor a szerdai meccsen érezhető volt Kulmala – bordasérülést szenvedett az elődöntő első meccsén – hiánya a Ferencvárosnál. Ugyanez nem mondható el a Sportklubnál, ahol Maylan és Yellow Horn sérülés miatt nem tudják a kék-fehéreket segíteni. Kérdés ugyanakkor még az is – lapzártánkig nem derült még ki –, hogy a zöld-fehérek 77-ese, Ellerby, az eltiltottak közé fog-e kerülni, avagy nem. Történt ugyanis a második meccs 43. percében, hogy Ellerby korong nélkül csúnyán leütközte a Sportklub 29-esét, Részegh Zsoltot, aki nem tudta folytatni a játékot. Tettéért mindössze két percet kapott, de figyelembe véve a körülményeket, és hogy sérülésokozás lett a vége, nem lennénk meglepődve, ha a Fegyelmi Bizottság egy meccsre eltiltaná az egyébként 218 NHL-meccses, kőkemény játékost.
Az viszont biztosan aláírható, amit Fodos Szabolcs, a Ferencváros mestere nyilatkozott a második meccs után: „A két mérkőzés alapján abszolút igazságos, hogy egyenlő állásról folytatjuk a párharcot.”
A kiegyenlített párharc szombaton és vasárnap folytatódik Csíkszeredában, majd jövő kedden költözik vissza Budapestre az ötödik meccsre. Egyelőre ennyi a biztos.
Az Erste Liga elődöntő másik ágán valamivel egyszerűbb a helyzet, hiszen a Debreceni DEAC mindkét brassói meccsét behúzta a Corona ellen, és ugyancsak szombaton és vasárnap hazai pályán vívhatják ki a továbbjutást.
A Corona szakvezetése, illetve a klub elöljárói viszont nem a jégkoronggal vannak elfoglalva, hanem a játékvezetéssel. Már a Vasas elleni negyeddöntő párharc során, lépten-nyomon, problémáztak e tekintetben. Ám a legutóbbi DEAC-meccset követően ez még nagyobb hullámokat kavart. Ez a párharc is a jégen fog eldőlni, mint a többi…

Erste Liga, elődöntő

3. mérkőzés, március 20., szombat: Debreceni DEAC – Brassói Corona (16.05), Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom (18.30).
4. mérkőzés, március 21., vasárnap: Debreceni DEAC – Brassói Corona (16.05), Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom (18.30).
5. mérkőzés, március 23., kedd: Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (21.00).

Kapcsolódó cikkek:

Old Stuart, a játékok orvosa

Gyermekkora óta dédelgetett álmát valósította meg Ruszuly Ervin, amikor elindította az Old Stuart néven ismert vállalkozását. Mivel ennek építése még a kezdeti fázisban jár,...

Élünk és túlélünk

Sokáig gondolkodtam azon, hogy milyen közhasznú és társadalmilag fontos tematikán kellene eltöprengenem. Az internet tavaiban halászgatva szembetűnt, hogy márciust akár a művészek hónapjának is...

Nyolcvanezres tempónál tart a napi oltások száma

Az elmúlt 24 órában 81.178 személy kapta meg Romániában a koronavírus elleni vakcinát – derül ki a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV)...

Legfrissebb