Búcsú a Szent Anna-tónál

Búcsú a Szent Anna-tó mellett. Tatarozták a kápolnát Fotó: Péter Ágnes

Szent Annát ünnepelték a lázár­falviak szombaton a nemrég tatarozott Szent Anna-kápolnánál, a vulkáni krátertó mellett. A különleges helyen megtartott búcsúra idősek és gyerekek is eljöttek, a hívek megtartották a tó körüli körmenetet is. Mint megtudtuk, a Szent Anna-kápolnát 2021-ben kezdték tatarozni, a munkát a búcsú előtt fejezte be a kivitelező cég.

Szent Anna-napi búcsút tartottak a lázárfalviak szombaton, a Szent Anna-tó mellett levő, nemrég tatarozott kápolnánál. A lázárfalviak busszal, autóval mentek ki a tóhoz, majd a keresztalja megtartotta a hagyományos körmenetet a tó körül. A szentmise déli 1 órakor kezdődött, a hívek a kápolna körüli fák árnyékában húzódtak meg. A szentmisén az áldozatot Csont Ede atya mutatta be, aki Nagytusnádon teljesíti szolgálatát, és a lázárfalvi plébános, Tamás József kérésére celebrálta a szentmisét. Tamás József plébános a szentmise végén köszöntötte a híveket, és mint mondta, számára mindig nagyon kedves ez a búcsú, hiszen a tó mellett, a hegyekben különös érzés fog el mindenkit, amikor összegyűlnek a hívek, hogy Szent Annát ünnepeljék. A búcsún mintegy ötvenen vettek részt, gyerekek és idősek egyaránt eljöttek, és volt, aki süteménnyel kedveskedett a jelenlevőknek.
A Szent Anna-kápolnát 2021-ben kezdték el tatarozni, a Lázárfal-
vi Római Katolikus Plébánia kezdeményezésére – közölte Tamás József plébános. A tervező Korodi Szabolcs építész volt, és a munkát a magyar kormány támogatta, illetve a kápolna berendezését, a padokat a lázárfalvi közbirtokosság készíttette el.

Péter Ágnes

: an accessible web community