2021. szeptember 17, péntek.

Brassóban nyertek a kék-fehérek

Izgalmakkal és fordulatokkal teli döntőt vív egymással a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona a jégkorong Erste Ligában. A kék-fehérek már a negyedik meccsen közelkerültek ahhoz, hogy meccskoronghoz jussanak, ám ezt elengedték, hogy tegnap este Brassóban tegyék meg a nagy lépést.

Az ünnepek alatt sem állt le a jégkorong Erste Liga, hiszen a hétvégén Csíkszeredában találkozott a Sportklub és a Brassói Corona a döntőben, hogy tegnap este folytassák az egymás elleni csatát.

Egy sima, egy fordított
Szombaton és vasárnap Csíkszeredában mérte össze erejét a két döntős alakulat, amelyek 1–1-es összesített állásról várták a folytatást. A kék-fehérek nagy erőket mozgattak meg a szombati találkozó első perceiben, és ennek köszönhetően megszerezték a vezetést Wishart révén, sőt 20 perc után 2–0-val mehettek pihenni egy újabb Wishart-gólnak köszönhetően. A második felvonásban a Corona mindent megtett, hogy közelebb kerüljön ellenfeléhez, de Szamankov a helyén volt, és amikor már ő is tehetetlen volt, akkor két alkalommal a vas is kisegítette Wilson és Finucci lövéseinél. A zárófelvonásra megrázta magát a csíki csapat, és sikerült eldönteni a mérkőzés sorsát: Fodor, Casaneanu és Kuljas talált be Tőke ketrecébe.
A vasárnapi meccs előtt 2–1-re állt a Sportklub, és egy újabb sikerrel az arany kapujába kerülhettek volna Jason Morgan tanítványai. És úgy nézett ki, hogy ez a meccs is meglesz. Álomszerűen indult ugyanis. Alig több mint 10 perc alatt Farkas, Becze és Tousignant is bevette Tőke ketrecét. A vendégek trénere, Dave MaQueen pedig kapust is cserélt: Tőke helyére Polc került a vasak közé. Ez pedig döntő tényezőnek bizonyult. A harmad második felére a vendégek játéka javult, és Fowlie, illetve Finucci révén mínusz egyre hozták fel csapatukat. A második felvonás kemény mezőnymunkát hozott, majd egy Combs-megugrás révén kétgólos előnyt kovácsoltak maguknak a hazaiak. Ekkor megint úgy nézett ki, hogy kézben tartja a meccs irányítását a hazai csapat. Nem így lett. A felvonás végén Molnár Zsombor egyéni megoldásból talált be, hogy a zárófelvonás elején egyenlítsenek a vendégek. Klempa gólját ugyanakkor les előzte meg, amelyet a játékvezetők nem vettek észre. Innentől kezdve a felek nagyon óvatos játékot mutattak, és bár a hajrában megvolt az esély a hazaiak oldalán a győztes gól megszerzésére, Combs nem tudta a ziccerét értékesíteni. Jöhetett a hosszabbítás. Itt a csíkiak teljes mértékben uralták a játékot, de a Brassónak elég volt egy helyzet, és azt Bors révén értékesítették.
Négy meccs után így 2–2-re álltak a felek.

Visszavett pályaelőny
Így érkeztek a felek a sokszor sorsdöntőnek bizonyuló ötödik meccsig, Brassóba. A hazai oldalon Polc maradt a kapuban, míg a túloldalt sok volt a változtatás. A kapuban ezúttal Adorján kezdett, míg az addig parádésan teljesítő Szamankov kikerült a keretből. Felszabadult így egy légiós mezőnyjátékos hely, amelyet a hosszas sérülésből visszatérő Maylan foglalt el. Kikerült ugyanakkor Kuljas, míg jött helyére Loginov. És ezen változtatásokkal az első három sor alapjaiban keveredett össze.
Úgy nézett ki, hogy ez nem volt nyerő húzás, hiszen a Brassó mindössze 72 másodperc után, egy szólót követően, betalált Adorján kapujába. Ezt követően viszont a kék-fehérek hatalmas energiákat mozgattak meg, és a 10. percben Becze egyéni villanása már gólt ért. Hiába egyenlített, majd volt fölényben a Sportklub, újabb gólt a vendéglátók szereztek. Előnyben Fowlie mattolta Adorjánt. Sokat elmond az első játékrészről, hogy a Brassó 10, míg a Sportklub 19 alkalommal lőtt kapura. A második felvonás alatt a felek már óvatosabb játékkal rukkoltak elő, folyamatos volt a játék. Adorján és Polc is tette a dolgát. A 33. percben végül jött az egyenlítés: Blackwater lövése lejött Polcról, amiért Becze küzdött nagyot és kotorta be az egyenlítő találatot.
A zárófelvonásra valamivel jobban jött ki a Brassó, többször tették próbára Adorjánt, aki állta a sarat. A harmad feléhez közeledve végül Blackwater góljával már a Sportklub szerezte meg a vezetést. A Coronának kénytelen-kelletlen kellett előremennie. Adorján több parádés védést is bemutatott. Szűk két perccel a vége előtt Polc lekorcsolyázott, míg helyét egy mezőnyjátékos vette át. A mérkőzést végül Combs egy üreskapus-góllal zárta le.
A Csíkszeredai Sportklub győzelmének köszönhetően egy meccsre került az Erste Liga megnyerésétől. Ezt holnap este tehetik meg a kék-fehérek, amennyiben behúzzák hazai környezetben a hatodik mérkőzést.

Erste Liga, döntő
3. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 5–0 (2–0, 0–0, 3–0)
Gólszerzők: Wishart (2., 14.), Fodor (49.), Casaneanu (50.), Kuljas (53.).
4. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 4–5 (3–2, 1–1, 0–1, 0–1) – h.u.
Gólszerzők: Farkas (6.), Becze (8.), Tousignant (11.), Combs (26.), illetve Fowlie (12.), Finucci (20.), Molnár Zs. (39.), Klempa (44.), Bors (65.).
5. mérkőzés
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 2–4 (2–1, 0–1, 0–2)
Gólszerzők: Fowlie (2., 18.), illetve Becze (10., 33.), Blackwater (50.), Combs (60.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Sportklub javára.
A további műsor
6. mérkőzés, csütörtök: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (21.00 óra)
7. mérkőzés, ha szükséges, szombat: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (20.00 óra)

Darvas Attila

TOVÁBBI CIKKEK:

Semjén: 2010 óta bizalmi a viszony a magyar kormány és az RMDSZ között

A magyar kormány 2010 óta bizalmi viszonyban van a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15....

Illegális fakitermelésről szóló dokumentumfilmet forgató újságírókat vertek meg

Csütörtök délután egy 20 fős csoport tagjai megtámadtak és bántalmaztak két újságírót és egy környezetvédő aktivistát a Suceava megyei Coşna községhez tartozó erdőben. A...

RMDSZ-kongresszus: Cîţu számít a szövetségre a közös munkában

Megbízható, szavatartó partnerként jellemezte és a közös munka folytatására biztatta az RMDSZ-t Florin Cîţu miniszterelnök pénteken, a szövetség 15. kongresszusán, Marosszentgyörgyön. Az USR PLUS szövetség...

Legfrissebb