Borszék ölelése – újfalvi nyerteseinknek

A Korona panzióban töltve le nyereményét, fantasztikus hétvégét tud maga mögött „Borszék ölelésében” a gyergyóújfalvi Czirják Éva és négyfős családja. A Borszéki Városházával közös nyereményjátékunk nyertesei élményeiket meghatódottan ecsetelték.

Gyönyörű és fellendülő Bor­szék, ez nem kétséges! – mondta Czirják Éva Borszéken, a Korona panzióban töltött utolsó napon. Hangjában a meghatódottság kétségtelen: mondja, hogy „megálmodta”, visszatér nyáron Borszékre, hiszen késő ősszel járt utoljára a fürdővárosban, és azóta vágyakozik. Családja minden tagja bőségesen belekóstolt a fürdőtelep ajándékaiba: Éva nagyfia, Adrián, barátnőjével a túrázásban lelték örömüket. A Jégbarlang ölnyi jégképződményei, Borszék kilátói, pazar látványt kínáltak számukra, mondják. Biciklit béreltek az Ó-Sáros fürdő bringakölcsönzőjéből, és tesztelték a fürdőtelep fél tucat, kiépített, hegyi bicikliútját is. „Öleltek a hegyek” – így érezték. Privát fotóalbumjukba is kísérletezgethettek a fényekkel, fenyvesekkel, s a Kerekszék természetvédelmi terület többi látványosságával: Tündér feredővel, vagy a „facsipkés” ivócsarnokok fény-árnyék játékaival a mintegy tucat forrás fölött.

A Hargita Népe napilapra törzsolvasóként előfizető Czirják család két szobát foglalt el a nyereményhétvégén a Korona panzió jóvoltából. Fürödtek, szaunáztak, élvezték a Borszék várostól ajándékba kapott gyógymasszázst. „Sárpátki Melánia tulajdonos és a panzió tagjai mindenben a kedvünkben jártak: kedvesek voltak, baráti hangulatban fogadtak, és a Korona konyháját is szeretettel ajánljuk mindenkinek!” – tette hozzá Éva, aki arra biztat mindenkit, akár kisbabával is, gondolkodás nélkül próbálja ki „a gyógyító Borszék ölelését”.