2021. június 22, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Bajnok a Csíkszeredai Imperial Wet

A Csíkszeredai Imperial Wet alig egy héttel ezelőtt elveszítette a pályaelőnyét a Galaci Uniteddel szemben, ám az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő párharc során idegenben nemhogy visszavette előnyét, hanem egyenesen bajnoki címet szerzett. A szövetség egy évvel ezelőtti ármányának a pályán vágott vissza a csíki csapat.

Egy héttel ezelőtt Csíkszeredában mérte össze erejét a Csíkszeredai Imperial Wet és a Galaci United a teremlabdarúgó-bajnokság döntőjének első két meccsén. A páros után 1–1-re álltak a felek és a párharc átköltözött Galacra. A csíkiak célja egyértelmű volt: visszavenni a pályaelőnyt, sőt megcélozni a bajnoki címet, hiszen a döntő az egyik fél harmadik győzelméig tart.

Taktikus győzelem elsőre

Ahogyan arra számítani lehetett kőkeményen állt bele a két csapat a harmadik meccsbe, hiszen a győzelem meccslabdához juttatja valamelyik felet. Nemcsak a kapuk forogtak veszélyben, hanem a sportolók testi épsége is. Minden egyes belépő nagyon keményre sikeredett. Ezt végül a 10. percben unták meg a játékvezetők: a vendégek ex-galaci játékosa Lascu ugrott ki a félpályánál, de Tacot annak rendje s módja szerint feldöntötte a sportolót. Villant a piros lap. Jött az időkérés a csíkiak mesterétől és az emberelőnyt végül Dos Santos váltotta gólra, megszerezve a vezetést. A hátrányban levő galaciak azonnal taktikát váltottak és átálltak a vészkapus játékra. A csíki védelem és annak oszlopa Cardei viszont állta a sarat és 20 perc után 0–1 maradt az állás.

A második félidőre a biztos védekezést és a kontrajátékot választotta a vendégek mestere, ami bevált. A 26. percben pedig megduplázta előnyét az Imperial: Burdujel igyekezetében a saját kapujában pöccintette a labdát. Ha nincs ő, ott lett volna Dos Santos. A hazai csapat nem tudott újítani és a meccs hajrájában végérvényesen eldöntött mindent az Imperial. Előbb Biró Attila, majd Dos Santos is betalált. És ekkor már az sem számított, hogy az utolsó percben Cojocaru megszerezte a becsületgólt.

A hetedik pár döntött

A bajnoki döntő negyedik mérkőzése előtt egyszerű volt a képlet: amennyiben nyerni tud a csíki csapat, akkor bajnoki címet ünnepelhet. Ellenkező esetben a döntő ötödik mérkőzéssel ér véget Csíkszeredába.

A Galac nagyon szívósan állt bele a meccsbe, ezúttal nem tűntek annyira tanácstalannak, mint egy nappal korábban. Ezúttal is nagyon taktikus csata alakult ki a pályán. Valamivel jobban és többet akart a hazai csapat. Ennek eredményeképpen egy szabadrúgásból meg is szerezték a vezetést. Csakhogy a vendégek sem adták fel. Cosmin Gherman hamar átváltott a vészkapus taktikára, amely eredményes volt. Uhellinton egyenlített a szünet előtt.

A második félidőre újfent határozottabban jött ki a United. Ennek pedig két gól lett az eredménye, mindkétszer Araujo volt eredményes. A csíki csapat jobban bírta erővel, egyre jobban és célratörőbben mentek előre. Majd jött is az egyenlítés. Uhellinton kétszer is eredményes tudott lenni, így mesterhármast jegyzett. A hajrára is a csíkiak voltak jobban, de Uhhelinton lábába maradt a győztes találatot. Jöhetett a kétszer öt perces hosszabbítás.

Cosmin Gherman előbb vészkapus taktikával ment előre, de a galaci védelmet nem sikerült feltörni. Majd miután visszaállt a 4+1-es felálláshoz a csíki csapat csakúgy, mint előtte uralta a játékot. Sorjába vezették a támadásokat az egyre jobban fáradó galaciakkal szembe, de nem sikerült a hosszabbítás alatt döntésre jutni.

Jöhettek a hatméteresek. Az izgalmak egyre jobban fokozódtak, de egyik csapat játékosai sem hibáztak, egészen a hetedik körig. Itt az Imperial betalált, míg a túloldalon az edző-játékos Florin Ignat kihagyta a saját magáét.

Ezzel pedig bajnok lett a Csíkszeredai Imperial Wet. Mondhatjuk zsinórban kétszer is. Legutóbb a 2018/2019-es idényben, míg idén. A tavalyi szezonban ugyan nem osztottak bajnoki címet, de Romániát a Galaci United képviselhette a Bajnokok Ligájában. Mindezt annak ellenére, hogy a csíkiak nyerték az alapszakaszt.

Erre az igazságtalanságra a csíkiak a pályán adtak választ.

Teremlabdarúgás, döntő, 3. mérkőzés
Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet 1–4 (0–1)
Gólszerzők: Cojocaru (40.), illetve Dos Santos (12., 39.), Burdujel
(26., öngól), Biró (35.)

Teremlabdarúgás, döntő, 4. mérkőzés
Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet 3–4 (1–1, 2–2, 3–3) –
6–7 – büntetők után
Gólszerzők: Crișan (11.), Araujo (23., 33.), illetve Uhellinton (14.,
36., 37.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye:
3–1 a Csíkszeredai Imperial Wet javára.

Darvas Attila

 

Kapcsolódó cikkek:

Megnyílt a hazájukból elüldözött németek dokumentációs központja Berlinben

Évtizedes viták és előkészületek után hétfőn hivatalosan megnyitották Berlinben a második világháború után a hazájukból elüldözött németek történetét feldolgozó dokumentációs központot és múzeumot.   A második...

Szijjártó Péter: Európának meg kell védenie a nemzeti kisebbségeket és a vallásgyakorlás szabadságát

Európának meg kell védenie a nemzeti kisebbségeket és a vallásgyakorlás szabadságát, ugyanis a nemzeti közösségek sokhelyütt nehéz helyzetbe kerültek és támadás alatt állnak a...

Lukács Antal pere: Házi őrizet helyett hatósági felügyelet

Megszüntette a házi őrizetet és hatósági felügyelet alá helyezte a Brassói Ítélőtábla Lukács Antal és Bálint Enikő vádlottakat. Az intézkedés 60 napig érvényes. Ez...

Legfrissebb