2021. június 22, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Az internet segítette a Step Dance Sportklubot a sikerhez: Gyergyói az év tánca

Ismét tarolt a gyergyószentmiklósi Step Dance Sportklub Az év tánca versenyen, amelyen a százötven nevező közül kerültek ki győztesként. Nehéz időszakot él a sportklub a koronavírus-járvány miatt, de meglett a kitartó munka eredménye.

Tavaly a koronavírus-világjárvány miatt nem rendezték meg Az Év Tánca nemzetközi táncversenyt Debrecenben. Idén már meghirdették, de rendhagyó módon zajlott a viadal: a produkciókról videofelvételt kellett készíteni, ezeket bírálta el a szakmai zsűri.
A gyergyószentmiklósi Step Dance Sportklub vezetői az utolsó pillanatban döntötték el, hogy indulnak ezen a versenyen, és el is hozták a fődíjat.
– Két csoporttal neveztünk be, a kisebbek a Sacrifice, a nagyobbak a Survivor című produkciót adták elő. Előbbi arany, utóbbi gyémánt minősítést szerzett a szakemberektől, és a verseny fődíját is elhoztuk – számolt be Páll István, a tánciskola vezetője.
A Step Dance koreográfusa, Páll Gabriella elmondta, egyetlen nap alatt hozták össze a bemutatott koreográfiákat, keményen dolgoztak a lányok, ezért is örvendenek az újbóli sikernek, hiszen alátámasztja meggyőződésüket, miszerint megéri a sok munka. A világjárvány miatt kevés alkalmuk van fellépésekre, ritkább a sikerélmény is.
– Nekünk szerencsére tavaly csak három hónapra kellett felfüggesztenünk a próbákat, edzéseket, azóta kisebb csoportokban ugyan, de rendszeresen megtartjuk az órákat. Előnye ennek, hogy több figyelem jut egy-egy gyerekre, jobban fókuszálunk a hibák kijavítására – mondta a táncoktató. Hozzátette, a koronavírus-világjárvány okozta nehézségek ellenére is folytatják a próbákat és várják, hogy mihamarabb színpadra léphessenek. De amíg a színpadi fellépéseket mellőzniük kell, addig is a világhálón terveznek gyakrabban megjelenni.

Barabás-Pál Hajnalka

Kapcsolódó cikkek:

Az embereknek mindig is igényük volt arra, hogy történeteket meséljenek

André Ferenc Csíkszeredában született, jelenleg Budapesten él. Fiatal slammer, költő, a Babeș‒Bolyai Tudományegyetem doktori iskolájának hallgatója. Kortárs román lírát fordít, slam poetry bajnokságokat és...

Radikalizmus?

Radikalista, szélsőséges – az emberek általában negatív jelentést tulajdonítanak ezeknek a szavaknak. Időnként, talán a radikalista nézőpont szükségszerű, bizonyos helyzetekben és kérdésekben megengedett, ami...

Legfrissebb