Az idősek is könnyen megtanulhatják

Az egyre nagyobb teret hódító elektronikus könyvet, vagy e-könyvet népszerűsítették egy előadással egybekötött beszélgetésen, a gyer­gyó­szent­miklósi Városi Könyvtárban. A Pro Terra Alapítvánnyal közösen szervezett eseményen fiatalok és idősek egyaránt részt vettek, az érdeklődők ki is próbálhatták az elektronikus könyvolvasót.

K. L.
Keresztes Csongor, a gyer­gyószentmiklósi Városi Könyvtár igazgatója hangsúlyozta: nem a hagyományos könyv ellen „kampányolnak” a rendezvénnyel, csupán olyan nagy teret hódított magának a digitális könyvolvasó az elmúlt időszakban, hogy fontosnak érezték a megismertetését. Hozzátette, egy pályázat következtében két e-könyvvel is gazdagodott a könyvtár, amelyeket előszeretettel használnak a látogatók.
Sankó Gyatsa, a Pro Terra Alapítvány vizuális művésze az e-könyv történetéről és technikai hátteréről beszélt a jelenlévőknek, mondván, az idősek is könnyen megtanulhatják az eszköz kezelését. Elhangzott, az e-könyv környezetbarát, emellett az ember egypolcnyi olvasnivalót is magával vihet az eszközén.
Miután rávilágítottak az elektronikus könyvolvasó előnyeire és hátrányira, a jelenlévők kézbe is vehették az eszközöket, majd egy kötetlen beszélgetésen osztották meg egymással tapasztalataikat.