Hirdetés

Árvizeket jelentenek Székelyföld-szerte

Egy tömbház alagsorát és egy vegyesboltot elárasztott a víz Gyergyószentmiklóson, és az Erdővidéket Sepsiszékkel összekötő nagyajtai hidat is elvitte az ár.

Pál Emil
Árvizeket jelentenek Székelyföld-szerte
Állatokat és takarmányt is elsodort az ár Fotó: Kovászna Megyei Prefektúra

Két helyről is jelezték már a régióban, hogy áradásokat okozott a hétvégi esőzés. Gyergyószentmiklóson egy tömbház alagsorába és egy vegyesboltba is betört a víz, a tűzoltók vasárnap délután dolgoztak a kiszivattyúzásán – tájékoztatott közleményében a Hargita megyei tűzoltóság sajtóosztálya.

Nagyajtán is gondokat okozott a heves esőzés, ugyanis több háztartásba is betört a hömpölygő ár, magával ragadva állatokat és takarmányt egyaránt – nyilatkozta az MTI-nek Bihari Edömér polgármester.

Kovászna Megyei PrefektúraAz elöljáró arról is beszámolt, hogy a megáradt Ajta-patak a két székelyföldi kistérséget összekötő póthidat is elvitte vasárnap, így jelenleg gyalogosan csak két pallón lehet a patakon átjárni – tudósít az MTI. Azok számára, akik autóval szeretnének a kistérségek között utazni így a  Sepsiszentgyörgy vagy Apáca-Ágostonfalva útvonalon kell kerülniük.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!