2022. október 6, csütörtök.
Hirdetés : an accessible web community

A Szuperkupát is megnyerték

A bajnoki cím és a kupagyőzelem után a Szuperkupát is sikerült megnyernie az FK Csíkszereda U19-es labdarúgócsapatának. A csíki fiatalok kétgólos győzelmet arattak a Kolozsvári Universitatea ifjúsági csapata fölött a Râmnicu Vâlceán lejátszott mérkőzésen, szombaton.

Hatalmas melegben, szokatlanul korai órában léptek pályára a bajnoki döntőben is összecsapó együttesek pünkösd szombatján. Az FK Csíkszereda fiataljai a kupagyőzelem és a bajnoki cím után triplázásra készülte, míg a kolozsváriakat fűthette a visszavágás vágya az elbukott bajnoki döntő miatt.
Az első félidő nem a szép játékról szólt, alig jutottak el helyzetig a csapatok, így feledhető 45 percet produkáltak a csapatok.
A szünet után felpörögtek az események. Előbb a csíkiak hagytak ki ziccert Biró révén, majd az U percei következtek, a fekete-fehérek két alkalommal is kapufát találták telibe. A 68. percben megszerezték a vezetést a székelyföldiek, a bajnoki döntőben és a kupadöntőn is betaláló, fantasztikus formában játszó El-Sawy Csalával játszott össze, majd éles szögből kilőtte a kapu bal oldalát (1–0). Negyed óra elteltével végleg eldöntötte a kupa sorsát az FK. A csereként beállt Szakács jó egyéni megoldás után 15 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (2–0).
A csíkszeredai ifjúsági „aranycsapat” elképesztő teljesítményt nyújtva három kupát nyert a 2021/2022-es szezonban!

U19-es Szuperkupa

FK Csíkszereda–Kolozsvári Universitatea 2–0 (0–0)
Gólszerzők: El-Sawy (68.), Szakács (83.)
FK Csíkszereda: Karácsony – Vereguț, Bărăbaș, Balázs, Bujdosó, Sándor, Hadnagy, Csedő, Csala, El-Sawy, Biró

Farkas Endre

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Hargita magazin 2022. október 5.

Folytatódik a munkálat a csíkszeredai vasúti felüljárón, Több beruházás végére tesznek pontot az idén Gyergyóalfaluban, átadták a Puskás Tivadar Szakképző Líceum új épületét Gyergyóditróban,...

Árvízvédelmi konzultáció

Az árvízvédelmi stratégia aktualizálásáról tartanak konzultációkat a következő hónapokban. Hargita megyében az Olt Vízügyi Igazgatóság képviselői tartottak tájékoztatót a helyi önkormányzatok képviselőinek szerdán, Csíkszeredában,...

Legfrissebb