2021. május 7, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

A Puskásban lépnek pályára

A kezdeti rossz egyeztetés után eldőlt, hogy a Puskás Aréna adhat otthont a Ferencváros két labdarúgó Bajnokok Ligája meccse, amelyet a Juventus, illetve a Barcelona ellen fog megvívni. A Dinamo Kijev elleni marad a Goupama Arénában.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) engedélyezte, hogy a Ferencváros a Puskás Arénában játssza le a Juventus és a Barcelona elleni hazai mérkőzését a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A zöld-fehér klub honlapján megjelent keddi hír szerint kérelemmel fordultak az UEFA-hoz, hogy a három hazai meccs közül a másodikat és a harmadikat a Puskás Arénában rendezhessék meg. Az európai szövetség kedvező döntést hozott az ügyben, így november 4-én a Juventust, december 2-án pedig az FC Barcelonát a Puskás Arénában fogadja Szerhij Rebrov együttese. A Dinamo Kijev elleni összecsapás október 28-án a Groupama Arénában lesz.

A jegyértékesítésről az FTC később ad tájékoztatást – áll a fradi.hu-n. Az UEFA döntése értelmében az égisze alá tartozó mérkőzéseken a stadionok legfeljebb harmincszázalékos kihasználtsággal fogadhatnak nézőket. A Ferencváros 25, míg a magyar csapat 11 év után szerepel ismét a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján.

Teher nélkül játszani

A komoly tét lekerült a Ferencváros labdarúgóiról, ezért a Bajnokok Ligája csoportszakaszában következő mérkőzésekhez már nem kell nagy lelki teherrel odaállniuk – véli Kárpáti Róbert, a csapat sportpszichológusa.

„Az egész egy sikertörténet. Ezeknek a játékosoknak azt kell magukban tudatosítaniuk, hogy amikor elkezdődött a labdarúgó-karrierjük gyerekkorban, akkor ilyen megmérettetésekre készültek” – mondta az M1 aktuális csatornán szerdán a csapat mentális felkészítésében segédkező szakember. Szerinte magyar csapatoknak bármilyen európai sztáregyüttesekkel játszani sikertörténet.

„Nem lesznek görcsösek a játékosok – jelentette ki. – A nagy tét gyakorlatilag már lekerült róluk. Olyan sikereket értek el az elmúlt négy fordulóban, hogy nem kell, hogy a következő hat mérkőzésbe nagyon nagy lelki teherrel álljanak bele. Ezek arról fognak szólni, hogy megérdemelték a lehetőségeket, amiket most kapni fognak. Minden profi sportoló győzni szeretne, és bizton állíthatom, hogy ezzel is fognak bárki ellen fölmenni a pályára, de innentől kezdve számukra ez egy kellemes történet lesz.”

A sikeresen megvívott selejtezőről azt mondta, ehhez körülbelül száz ember munkája kellett, azoké, akik a csapatban és a csapat körül tevékenykednek.

Kárpáti Róbert kiemelte, hogy a sportpszichológia sikeréhez arra van szükség, hogy a játékosok bízzanak önmagukban és azokban a feladatokban, amelyeket el kell végezniük a koncentráció, a magabiztosság és az odafigyelés képességének fejlesztéséért.

Emlékeztetett rá, hogy a Molde elleni első mérkőzés második félidejében – amikor 2–0-s vezetésről a norvég együttes 3–2-re fordított – a Ferencváros fel tudott állni. Megjegyezte: az nem volt jó, amikor húsz percre a csapat mentálisan szinte összerogyott, de ha azt veszi, hogy négy párharcban húsz rossz perce volt az együttesnek, akkor ez elég hatékony munkának tekinthető.


Kapcsolódó cikkek:

Az erdélyi magyar iskolák kevésbé zsúfoltak és jobban felszereltek, mint a romániai átlag

Az Erdélystat.ro portál az Országos Statisztikai Intézet (INS) iskolai infrastruktúrára vonatkozó, a 2018-2019-es tanévben végzett felmérésének és a magyar iskolákban végzett saját 2019-es felmérésének...

Csupán negyvenezer nyugdíjas kap üdülési utalványt idén

Románia mintegy ötmillió nyugdíjasából csak negyvenezren kapnak üdülőjegyet valamely fürdőhelyiségbe 2021-ben – jelentette be szerdán a Fürdőturisztikai Munkáltatói Szövetség (OPTB) elnöke. Nicu Rădulescu azt mondta:...

Cîţu: Románia és Magyarország kölcsönösen elismeri az oltási igazolványokat

Magyarország és Románia kölcsönösen elismeri a koronavírus elleni oltásról kiállított igazolásokat, ugyanakkor nem biztos, hogy erről megállapodást is alá kell írni – mondta Florin...

Legfrissebb