A prefektus köszönetet mondott a csíkszeredaiaknak a fegyelmezettségért

Fotó: László F. Csaba

Hargita megye újonnan kinevezett prefektusa, Szabó Zsolt köszönetet mondott a csíkszeredaiaknak, hogy a húsvétvasárnapi ételszenteléskor példás fegyelmet tanúsítva betartották a járványügyi előírásokat. A kormánymegbízott egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a lakosság továbbra is tartsa be az óvintézkedéseket.

„Vigyázzunk magunkra és körülöttünk lévőkre, lehetőleg oltassuk be magunkat, mert csak közösen érhetünk el sikert. Biztos vagyok benne, hogy az egységesség a közeljövőben odavezet, hogy mielőbb kilábalunk a több mint egy éve tartó járványhelyzetből. A szabályokat már mindenki ismeri: higiéniai szabályok, távolságtartás, a törvényes előírások betartása” – hangsúlyozta Szabó Zsolt kedden, egy, a sajtónak szervezett beszélgetésen.

A kormánymegbízott véleménye szerint a Hargita megyei alacsony fertőzöttségi arány a lakosság figyelmezettségének köszönhető, ezt láthatta a nyilvánosság a húsvétvasárnapi ételszentelés alkalmával is. A prefektus köszönetet mondott a résztvevőknek és a szervezőknek, külön üdvözölte az intézmények és a lakosság sikeres együttműködését.

Hargita megye az országos fertőzési arányokat listázó megyék között jelen pillanatban az utolsóelőtti helyen áll, kedden 1,30 ezrelék volt a fertőzési ráta. Az elmúlt 24 órában 20 új koronavírusos esetet diagnosztizáltak, míg 22 személy gyógyultnak nyilvánítottak.

HN-információ

: an accessible web community