Hirdetés

A nyílt utcán felejtett valaki 13 töltényt Gyergyószentmiklóson, súlyos büntetés járhat érte

Rendőrségi közlemény
A nyílt utcán felejtett valaki 13 töltényt Gyergyószentmiklóson, súlyos büntetés járhat érte
Archív Fotó: Gyergyószentmiklós Önkormányzata/Facebook

Vasárnap délután egy óra körül egy 66 éves nő jelentkezett a gyergyószentmiklósi rendőrkapitányságon, hogy bejelentse, lőszereket talált az egyik utcában. A nő bevallása szerint, miközben aznap gyalogosan haladt, talált egy táskát, benne 13 darab vadászfegyverhez való lőszerrel.


Hirdetés

A rendőrök nyomozásának eredményeként hamar azonosították a töltények tulajdonosát, egy 70 éves gyergyószentmiklósi férfit, akinek egyébként van fegyvertartási engedélye. 

A 2004-ből származó 295-ös számú törvény értelmében azonban a lőszer elvesztése 5000 és 10 ezer lej közötti bírsággal sújtható, ezt pedig kiegészíthetik a fegyvertartási engedély felfüggesztésével is – tájékoztat a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség emlékeztet azoknak a fegyvertulajdonosoknak a kötelezettségére, akik fegyver viselésére és használatára jogosultak, hogy a fegyvert és a lőszert, amely szerepel a fegyverengedélyükben, biztonságosan kell tárolniuk, hogy ne tudjanak hozzáférni a jogosulatlan személyek. A fegyver és a lőszer tárolása a tulajdonos lakhelyén vagy tartózkodási helyén külön erre a célra kialakított helyeken történik.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!