Hirdetés

A Makkos utcát is lezárják

Folytatódnak a közmű- és útépítési munkálatok a hét folyamán Gyergyószentmiklóson. Újabb utcákat fognak lezárni a forgalom előtt.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
A Makkos utcát is lezárják
Csatornáznak a Tűzoltó utcában, ezért korlátozzák a forgalmat Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

– Csatornázási munkálatok zajlanak Gyergyószentmiklóson a Tűzoltók utcában. Emiatt le van zárva napközben a kőkereszt és körforgalom közötti szakasz – ismertette sajtótájékoztatón Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós polgármestere. Mint rámutatott, a munkások mindennap a munka végeztével felszabadították az útszakaszt, mindkét irányból járható volt.
Az utca másik, a körforgalom és Kossuth utca közötti szakaszán folytatódik majd a munka, ott is teljes útlezárás várható. A munkaidő lejártával azonban, ahogy a másik szakaszon is, megnyitják a forgalom előtt az utcát. 
Szintén csatornázás kezdődik a hét folyamán a temető körül, előbb a Győzelem, majd a Földváry Károly utcában, ott is fennakadások várhatók az autósforgalomban.

 A Makkos utcában a távhőhálózat bővítéséhez látnak hozzá, ott is teljes útlezárás várható. A fertőzőkórháztól az uszodáig fogják lezárni az utcát. Mivel keskeny utcáról van szó, és széles árkot kell ásni a két vezetéknek, valószínű hogy nem megoldható az utcaszakasz időszakos megnyitása a munkálat közben, közölte a polgármester. Egy hónap alatt tervezik elvégezni az uszoda távhőre csatolását, ezalatt csak a Tűzoltó utcából lesz megközelíthető a sportlétesítmény.
Esővíz-, majd szennyvízvezetés zajlik az Örmény templom utcában, ott is felszabadítják a forgalmat a munkanap végén. A mobilitástervben utak is épülnek, szigorú forgalomelterelésre is szükség lesz.

– A Selyem utcában, a Gábor Árontól a Fogarasy utcáig kell számítani arra, hogy az alapozás elterítése után 24 órás szigorú útlezárás lesz, sem szekérrel, sem autóval nem szabad majd behajtani. Csak a járdák lesznek ezalatt használhatók – közölte a polgármester, s hozzátette, a pontos időpontról időben értesítik az ott lakókat.  
A Kossuth Lajos utcában a csatornázás utáni helyreállítás következik, emiatt van lezárva az utca alsó része. Amíg nem végeznek ott, addig nem kezdődik el a Testvériség sugárút újjáépítése, hogy Alfalu irányába maradjon lehetőség a közlekedésre.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!