A lelátó egyharmadát tölthetik meg a szurkolók: Egyformán hatezret kapnak a csapatok

A tizenkétezer angol drukker mellett még négyezren szurkolhatnak a BL-döntő helyszínén

Nem lesz telt ház a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjén, a portugál hatóságok és az Európai Labdarúgó Szövetség ugyanis csak az Estadio do Dragao befogadóképességének egyharmadára ad el jegyet. Az angol szurkolók viszont többségben lesznek a lelátókon.

Telt ház biztosan nem lesz szombaton a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének meccsén, de legalább nem nézők nélkül játsszák a találkozót. az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) legfeljebb 16 500 nézőt enged be a sorozat szombati, portói döntőjére. Az UEFA tegnapi tájékoztatása szerint az illetékes portugál hatóságok arra a döntésre jutottak, hogy a harmadáig telhet meg az ötvenezer férőhelyes Estadio do Dragao. A Chelsea és Manchester City szurkolói hatezer-hatezer belépőt kapnak, míg az UEFA honlapján 1700 jegyet hoznak forgalomba.
A két tábor hívei legfeljebb 24 órát tartózkodhatnak Portugáliában, s ezalatt is buborékban kell élniük, csak chartergépeken érkezhetnek és távozhatnak, belépéskor koronavírusteszten kell átesniük.
A finálénak eredetileg az isztambuli Atatürk Stadion adott volna otthont, ám a brit kormány szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – így Törökországba – csak „nyomós indokkal” megengedett az utazás, és aki visszatér ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.
Portugália azért lehetett rendező, mert egyike annak a 12 országnak, ahonnan Nagy-Britanniába visszatérve nem kell karanténba vonulni. A BL-döntő szombaton 22 órakor kezdődik az Estadio do Dragaóban.

HN-összeállítás