A kormány elfogadta a nagyvárosi térségekről szóló törvényjavaslatot

Kép forrása: Mediafax

A kormány csütörtöki ülésén elfogadta a nagyvárosi térségekről szóló törvényjavaslatot, amely e struktúráknak a főváros, a megyeszékhelyi önkormányzatok vagy más települések környéki közösségek közötti fejlesztési társulásaként történő működését javasolja – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.

– A kormány ma elfogadta a nagyvárosi területekről szóló törvénytervezetet. Az első normatív aktus ebben a témában Romániában, mert a mai napig, illetve ennek a tervezetnek a jóváhagyásáig, amely mától parlamenti vitára kerül, csak egy törvénytervezet. Ez az egyik oka annak, hogy ezek a területek nem fejlődtek koherensen – mondta Cseke Attila csütörtökön a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatón.

A miniszter elmondta azt is, hogy az elmúlt évek statisztikái azt mutatják, hogy a nagyvárosok peremterületei sok esetben még gyorsabban fejlődnek, mint annak a területnek a központja.

A miniszter a törvénytervezetre hivatkozva hangsúlyozta, hogy ezek a nagyvárosi térségek közösségek közötti fejlesztési társulásként működnek majd a főváros, illetve a megyeszékhelyi önkormányzatok és más települések környékén.

Az Agerpres jelentése nyomán

(sm) HN-információ

 

: an accessible web community