A hónap végén érkezik a támogatás egy része

Illusztráció

Június 20-a és 24-e között utalják az alapélelmiszerekre és meleg ételre költhető támogatás első részletét – közölte vasárnap az európai beruházásokért és projektekért felelős minisztérium.

A tájékoztatás értelmében az utalványok kiosztásának lezárulása után kezdik el feltölteni a kártyákat, így a támogatás első részlete a június 20-a és 24-e közötti időszakra várható.

– A program első szakaszának kiértékelése után a következő részleteket úgy ütemezzük majd, hogy a kedvezményezettek mielőbb felhasználhassák az utalványokat élelmiszer és meleg étel vásárlására – magyarázta Marcel Ioan Boloș tárcavezető.

A Támogatás Romániának kormányzati programban biztosított szociális utalványok kibocsátásának és kiosztásának folyamata június 1-jén kezdődött. A kéthavonta nyújtandó, egyenként 250 lej értékű támogatásra a nélkülözésben élő és a szegénység kockázatának kitett személyek jogosultak. Több mint 2,5 millió kedvezményezett fog részesülni az összesen 3,1 milliárd lej értékű utalványokból, amelyeket részben az államkasszából, részben vissza nem térítendő uniós alapokból finanszíroznak. A kikézbesített kártyákat kéthavonta egyszer töltik majd fel, négy alkalommal (június–július, augusztus–szeptember, október–november, 2022 decembere – 2023 januárja). Az így kapott pénzt kizárólag élelmiszerek és meleg étel vásárlására használhatják a kedvezményezettek, az utalástól számított egy éven belül.

Agerpres

: an accessible web community