Kiraklak a könyvtárnál!

Egy óriási, 33 600 darabból álló puzzle kirakása zajlik Székelyudvarhelyen, a Városi Könyvtár előtti téren június 30. és július 2. között, vagyis péntektől vasárnapig. A 48 órás esemény zárásaként vasárnap délután négy órától egy rekordkísérletbe is be lehet csatlakozni, mely a Márton Áron téren (Patkó) lesz.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
Kiraklak a könyvtárnál!
Az esemény többségében felnőtteket vonz, de sokan az egész családdal együtt érkeznek Fotó: Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár

Élettel telt meg a Városi Könyvtár előtti tér Székelyudvarhelyen, ahol péntek délután négy óra óta egy óriási, 33 600 darabból álló puzzle kirakása zajlik. A Kiraklak a könyvtárnál! elnevezésű eseményt a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár és a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány szervezi, ugyanis a 2023-as évet a játék évének nyilvánította a székelyudvarhelyi önkormányzat.

Az eseményen amellett, hogy kétórás turnusokban, egy időben legfeljebb hatvan személy dolgozik a méretes puzzle kirakásán, társasjátékozni is lehet, az érdeklődők hatalmas amőba, malom vagy Ember, ne mérgelődj játékok közül választhatnak. Az óriás puzzle tíz különálló részletből áll, melyek az esemény végén egy nagy képpé állnak össze, megörökítve az összefogás és a közösség erejét. 

Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár

Szőcs Endre, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár igazgatója, az esemény egyik főszervezője érdeklődésünkre elmondta: a társasjátékokat egyfajta „kiegészítésként” helyezték ki, mert sok puzzle-özni vágyó érkezik kisgyermekekkel, akik számára az érdekesebb lehet, mint az apró puzzle-darabkákkal való játék. A hangsúly azonban a 33 600 darabos puzzle kirakásán van, melyről a szervezők úgy nyilatkoztak: többségében felnőtteket vonz.

A Kiraklak a könyvtárnál! esemény nem csupán napközben, de éjszaka is folyik, tehát „bárki bármikor bekapcsolódhat” kijelentés teljes mértékben igaz, a szervezők éjszaka is várják a társasjátékozni vagy a hatalmas puzzle-t rakni vágyókat. Az eseményre éjjel és nappal is előzetes regisztráció szükséges, de azt is szívesen fogadják, aki hirtelen jött ötlettől vezérelve csatlakozna. Tófalvi Beáta, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány ügyvezető igazgatója szombat délután úgy tájékoztatott, a kezdés óta, az elmúlt 24 óra alatt összesen nagyjából 200-250 személy fordult meg az eseményen, közöttük volt, aki előzetesen, volt, aki a helyszínen regisztrált, sokan több turnusra is visszatértek. Legtöbben Székelyudvarhelyről és a környékbeli falvakból érkeztek, de Csíkszeredából és Kolozsvárról is jöttek játszani vágyók.

Azonban a történet nem ér véget az óriási puzzle-kép kirakásával, ugyanis a 48 órás esemény zárásaként vasárnap délután négy órától egy rekordkísérletbe is be lehet csatlakozni, mely a Márton Áron téren (Patkó) lesz. A földre egy hatalmas puzzle-darab körvonala lesz kirajzolva, melybe megpróbálnak minél többen beállni, szorosan egymás mellé, egy nagy puzzle-darabot alkotva. Szőcs Endre elmondta: a kategória jelenlegi rekordját idén áprilisban állították fel 2423 személy részvételével, New Yorkban, így a szervezők azt szeretnék, hogy Székelyudvarhelyen meghaladják ezt a számot. Ennek érdekében minden városlakót, környékbelit és bárki mást is szívesen látnak, akár részt vett a 48 órás puzzle-kirakásban, vagy társasjátékokban, akár nem, hogy együtt formáljanak puzzle-darabot a Patkóban.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!