Esős napunk lesz

Esőre és villámlásokra figyelmeztető sárga riasztást adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 13 központi és délkeleti megyéjére.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Esős napunk lesz
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

A meteorológusok szerint hétfőn déltől 21 óráig a Keleti-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban, valamint Moldva déli, Munténia északi részén és Dobrudzsában a fokozott légköri instabilitás miatt villámlással kísért záporokra, megerősödő szélre és helyenként jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25 litert, helyenként a 40 litert négyzetméterenként.

Az elsőfokú riasztás Kovászna, Hargita, Prahova, Buzău, Brassó, Dâmboviţa, Bákó, Brăila, Galac, Vrancea, Neamţ, Tulcea és Konstanca megyére érvényes.

Sok helyen kánikula várható a következő napokban. Az előrejelzések szerint kedden, szerdán és csütörtökön délen és keleten fokozódik a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet. Ezeken a területeken a nappali csúcshőmérséklet eléri a 33-36 Celsius-fokot – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!