Györgydeák Apor kontinentális olimpiai bajnok

Aranyéremmel zárta az Európai Játékok férfi egyéni teqballversenyét a székelyudvarhelyi Györgydeák Apor, miután a krakkói főtéren rendezett döntőben két szettben legyőzte a lengyel Adrian Duszakot.

Szász Csaba
Györgydeák Apor kontinentális olimpiai bajnok
Györgydeák a csúcsok csúcsán Fotó: Teqball Romania

A teqball férfi egyéni versenyeit rendezték a 3. Európai Játékok csütörtöki versenynapján. A vb-cím birtokosa és egyben világelső székelyudvarhelyi Györgydeák Apor a csoportmeccseken simán verte a szlovák Marian Badart és a portugál Joao Pinheirót, a negyeddöntőben az ukrán Oleh Uscsenkón is két szettben jutott túl, az elődöntőben pedig szoros küzdelemben 2–1 arányban győzött a franciák legjobba, Hugo Rabeux ellen.
A fináléban a lengyel Adrian Duszak várt rá, vagyis megismétlődött a tavalyi vb-döntő. Györgydeák ezúttal sem hagyta alább, két szettben bizonyult jobbnak ellenfelénél, ezzel a világbajnoki cím után a sportág első Európa-bajnoki címét is elhódította, és egyben kontinentális olimpiai bajnoknak is mondhatja magát.
A női egyéniben is székelyföldi siker született, miután a férfi egyéni döntőt megelőzően a lányok fináléjában a marosvásárhelyi Barabási Kinga két szettben győzte le a francia Julian Amelie-t
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!