Előtérben az egészségügy

Hetedik alkalommal szervezi meg a Csíkszeredai Kórháznapokat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. Csütörtökön a hivatalos megnyitót tar­tották a Sapientia egyetem aulájában.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Előtérben az egészségügy
Rajtolt a kórháznapok rendezvénysorozata Fotó: Vlaicu Lajos

Hetedik alkalommal szervezi meg a Csík­sze­re­dai Kórház­na­po­kat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel, a Hargita Megyei Orvosi Kollégiummal, az Asszisztensek Rendjének Hargita Megyei Szervezetével, Hargita Megye Tanácsával és Csíkszereda Megyei Jogú Várossal partnerségben zajló rendezvényen közel száz tudományos előadás hangzik el orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, pszichiáterek, pszichológusok, asszisztensek számára. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház az elmúlt években az orvosi munka, az ellátás, a felszereltség és az egészségügyi szolgáltatások terén egyaránt nagy lépést tett előre.

– Az előadók, az érdeklődők és a szervezők elhivatottsága, nyitottsága, munkája egyaránt szükséges ahhoz, hogy ezt a rendezvényt évről évre meg tudjuk így, egyre inkább bővülő szakmai kínálattal szervezni

– fogalmazott a rendezvény kapcsán dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere. 
A VII. Csíkszeredai Kórháznapok rendezvénysorozata a csütörtök délután a Sapientia – EMTE csíkszeredai kampuszának nagyaulájában az ünnepélyes megnyitóval kezdődött. Ezt követte a szerződéskötés, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház együttműködési egyezményt írt alá a magyarországi Egyházi Kórházak Egyesülését alkotó kórházakkal, a Szent Ferenc Kórházzal, a Budai Irgalmasrendi Kórházzal, a Bethesda Gyermekkórházzal, a Mazsihisz Szeretetkórházzal és a Kisvárdai Szent Damján Kórházzal. 
A konferencia pénteken a Sapientia egyetemen folytatódik, plenáris ülésen és négy szekció keretében – tudomány, klinikai tanulmányok, gyógy­sze­részet; belgyógyászat; gyermekgyógyászat, ki­ne­to­te­rá­pia; fogászat, száj­sebészet – hangzanak el előadások. Magyarországi és erdélyi professzorok, szakterületük kimagasló személyiségei jönnek el idén is a kórháznapokra.
Szombaton szentmise lesz az egészségügyben dolgozókért, a betegekért és családtagjaikért a csíkszeredai Szent Ágoston-templomban. 
A továbbképzés mellett a Csíkszeredai Kórháznapok fontos céljának tartja a kapcsolatépítést, ismerkedést a más városokból, egyetemi központokból érkezett szakemberekkel. Éppen ezért a szombat délutáni programok ezt hivatottak erősíteni.
A kórháznapok vasárnapi programja az egészségügyi asszisztenseknek szól, a Sapientián számos tudományos, továbbképző jellegű előadás hangzik el számukra.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!