Elkezdődött a beiratkozás időszaka a rendőrakadémián 

Elkezdődött a beiratkozások időszaka az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémián, péntektől kezdve, egészen július 9-ig (beleértve a szombatot és vasárnapot is) jelentkezhetnek rendőrnek a leendő diákok – közölte pénteken a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elkezdődött a beiratkozás időszaka a rendőrakadémián 
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

A közlemény szerint a jelentkezési formanyomtatványt kizárólag elektronikus formában kell elküldeni, szükség esetén az erkölcsi bizonyítvánnyal együtt, a toborzóegység e-mail-címére.


A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat július 21-ig kell benyújtani,

a pszichológiai felmérés július 14-ig tart.
A felvételi díjat a pszichológiai szempontból alkalmasnak nyilvánított jelöltek kell befizessék július 20–27. között (banki tranzakció dátuma), a fellebbezések esetében a határidőt július 28-ig meghosszabbítják.

Ami a versenypróbákat illeti, a fizikai teljesítmény felmérése augusztus 18–24. között zajlik az országos központokban, míg az elméleti ismeretek felmérését augusztus 29–30. között tartják meg.

A Hargita megyei érdeklődőknek a kolozsvári Septimiu Mureșan Rendőrképző Iskolánál kell jelentkezniük.
Az írásbeli vizsgák eredményét augusztus 31-én hirdetik ki, és augusztus 31-én és szeptember 1-jén (az eredmények közzétételétől számított 24 órán belül) lehet online fellebbezést benyújtani az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémiának. A fellebbezések elbírálása legfeljebb két napon belül megtörténik a benyújtási határidő lejártát követően. Az orvosi vizsgálat (beleértve a fellebbezések elbírálását) szeptember 5–29. között zajlik. A felvételi végső eredményeit 2023. szeptember 29-én hirdetik ki. Az idei felvételin egyébként 140 rendőr, 25 határőr, 25 csendőr helyet hirdettek meg nappali tagozaton, a látogatás nélküli képzésekre pedig összesen 50 helyet hirdettek meg. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!