Csürös Attila: nagyszerű székely válogatottnak lenni

Csürös Attila az „öltözői hírek szerint” csapatkapitányként vezetheti ki Székelyföld labdarúgó-válogatottját a hétvégén esedékes CONIFA világbajnoki selejtezőkre. Az FK Csíkszereda középpályása pénteken a 14. székely válogatott szereplésére készül.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 4 perc
Csürös Attila: nagyszerű székely válogatottnak lenni
Csürös (felső sor, balról a harmadik) büszkén képviseli a székelységet Fotó: Székelyföld Labdarúgó Egyesület

Két találkozót játszik a hétvégén Székelyföld labdarúgó-válogatottja az FK Csíkszereda stadionjában. Az Ilyés Róbert által vezetett csapat a Független Labdarúgó Egyesületek Szövetségének (CONIFA) 2024-es, kurdisztáni világbajnokságának selejtezőjében lép pályára június 30-a és július 2-a között.
Az esemény kapcsán Csürös Attilával beszélgettünk, aki alighanem csapatkapitányként vezetheti a székelyföldi válogatottat a hétvégén. A középpályás eddig 13 mérkőzésen viselhette a székely válogatott mezét.

– Egy kisebb turné alkalmával kaptam a legelső meghívót, aztán jöttek sorban a komolyabb mérkőzések, Európa-bajnokság, világbajnokság. Számomra nagyszerű dolog, hogy kerettag lehetek és nagy feladatnak is tartom egyben, mert képviseljük a székelységet, a székely nemzetet. A cél egyértelműen az, hogy kijussunk a világbajnokságra

– mondta a játékos.
A játékosok jó része a héten az FK Csíkszereda csapatával edzett, hiszen a klub adja a keret zömét. A válogatott tegnap este gyakorolt először közösen.

Az ellenfelek kerete

A Székelyföld Labdarúgó Egyesület technikai vezetője, Szabó Áron a Hargita Népe érdeklődésére közölte, milyen játékosokkal futnak ki a válogatott ellenfelei a hétvégi tornán.
Két Szicília Királysága: Se­bas­tiano Coticelli, Christian Cos­ta, Nicola Mora, Stefano Cos­tantino, Pedro Antonio Mar­tinez Cejudo, Raffaele Im­parato, Adriano Barbarisi, Pa­ccione Potito, Vincenzo Margiotta, Nassim Mendil, Gabriele Morana, Saverio Viscardi, Vincenzo Pasqua, Antonio De Simone, Giuseppe D’Avella, Antonio Cordisco Biagio, Nicola De Rosa, Federico Di Fuzio, Mario Ferri és Fulvio Carbone. Chameria: Leonid Varfi, Feliks Cane, Serdar Zagani, Donald Mehmeti, Blendi Rosaj, Florind Taku, Tedi Baholli, Kevis Gjeci, Klaudio Zani, Dajen Rexhmati, Endri Spahiu, Novruz Mece, Ledio Koci, Samet Gjoka, Denis Balla és Artur Sejdini. 

Így juthatunk jegyhez

A találkozókra érvényesek lesznek az FK Csík­sze­re­da 2022/2023-as szezonbérletei. A klub éves belépővel rendelkező szurkolói tehát ingyenesen tekinthetik meg mindhárom összecsapást a bérletük felmutatásával. Ugyanígy várják az utánpótláscsapatok játékosait és edzőit, akiknek szintén nem kell belépőt váltaniuk. Akik nem rendelkeznek bérlettel, egységesen 30 lejért válthatnak jegyet mérkőzésenként. Jegyek kaphatók a Csíki Mozi jegypénztárában, illetve a találkozók előtt a helyszínen. A székelyföldi csapat két mérkőzésére megvásárolt belépőkkel megtekinthető a vendégcsapatok szombati találkozója is.

A selejtezőtorna programja

Június 30., péntek, 19.30, FK stadion
Székelyföld – Chameria

Július 1., szombat, 19.30, FK stadion
Chameria – Két Szicília Királysága

Július 2., vasárnap, 19.30, FK stadion
Székelyföld – Két Szicília Királysága



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!