Börtönbüntetés vár az ittasan halálos kimenetelű balesetet okozó sofőrökre

A képviselőház döntéshozó testülete elfogadta azt a törvénytervezetet szerdán, amely szavatolná, hogy az ittas állapotban, kábítószer befolyása alatt lévő vagy jogosítvány nélküli, halálos közúti balesetet okozó sofőrök ne ússzák meg a börtönbüntetést. 

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Börtönbüntetés vár az ittasan halálos kimenetelű balesetet okozó sofőrökre
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

A tervezetet Robert Cazancicu parlamenti képviselő kezdeményezte, azzal érvelve, túl sok ártatlan ember halt már meg a romániai közutakon, túl sok család szenvedett emiatt az elmúlt években.

Kifejtette, a hivatalos statisztikák azt mutatják, hogy Románia első helyen áll Európában, ami a halálos közúti balesetek számát illeti, immár a hatodik éve zsinórban. „A polgárok élete önmagában érték. Nekünk, a választott képviselőknek kötelességünk megvédeni azt, az általunk elfogadott törvényekkel. Az Alkotmány garantálja az élethez és a testi épséghez való jogot, és biztosítanunk kell, hogy ezt a jogot tiszteletben tartsák. A szóban forgó törvény célja a közúti tragédiák megelőzése, korlátozása és az ittas vezetés büntetőjogi következményeinek a tudatosítása” – idézi az Adevărul hírportál a képviselőt. 

Az elfogadott törvénytervezet a következőkben kerülhet az államelnök elé kihirdetésre. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!