Maroknyi marosfői lakos újraélesztené a közösségi életet

Néhány lakos próbálja fellendíteni a közösségi életet Marosfőn: szervezetet alapítottak, több tevékenységet is terveznek, és remélik, hogy sokan csatlakoznak hozzájuk, hogy élhetőbbé tegyék a hegyvidéki kis települést.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Maroknyi marosfői lakos újraélesztené a közösségi életet
Civil összefogással újult meg a menedékház a Maros-forrásnál Fotó: Visit Marosfő/Facebook

Télen-nyáron sok turista megfordul Marosfőn, de a jó levegőn és a szép tájon kívül nem sokat tudnak kínálni számukra. A helyiek is más településekre kell elmenjenek, ha szórakozni akarnak. Ez a két megállapítás késztetett egy maroknyi civilt, hogy a Visit Marosfő szervezetet megalapítsák. Amint a szervezet illetékese, György Beatrix ismertette,

több rendezvényt is szerveztek már. Húsvétkor közös tojásfestésre, gyermeknapkor közös mókázásra került sor az alig 700 lakost számláló településen. 

Az elmúlt időszakban a Fekete-Rez-hegységben, a Maros-folyó forrásánál lévő menedékház helyreállításán dolgozott a Visit Marosfő csapata. Ismerősök, barátok csatlakoztak hozzájuk, a szükséges anyagiakat Hargita Megye Tanácsától pályázták meg. Az elmúlt hét végén meg is történt a menedékház átadása, melyet télen tett tönkre egy vihart, néhány fa rádőlt.

Mivel fontosnak tartjuk a turisztikai infrastruktúra karbantartását, elvállaltuk a helyrehozatalát. Sokan látogatják ezt a helyet, fontos, hogy legyen ahol meghúzódni

– mondta György Beatrix.

A csapatnak a következő időszakra is vannak tervei: több kisebb megmozdulást terveznek annak érdekében, hogy a helybéliek és a turisták számára is vonzóbbá varázsolják Marosfőt, ősszel kenyérsütő workshopot is szerveznek.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!