Hirdetés

Cél: a világbajnokság

Kihirdette a Székelyföld lab­da­rú­gó-vá­lo­ga­tott keretét Ilyés Róbert. Az együttes gerincét az FK Csíkszereda másodosztályú csapata adja, a bukovinai székely felmenőkkel rendelkező Kelemen Dávid is meghívást kapott.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 4 perc
Cél: a világbajnokság
Magyar Szilárd újra székely mezbe bújik Fotó: SZLE

Székelyföld labdarúgó-válogatottja az FK Csíkszereda stadionjában lép pályára a Független Labdarúgó Egyesületek Szövetségének (Confederation of Independent Football Asso­ciations, röviden: CON­IFA)­ 2024-es, kurdisztáni CON­IFA-világbajnokság selejtezőjében június 30-a és július 2-a között.
Tegnap keretet hirdetett Ilyés Róbert, a válogatott szakmai stábjának vezetője, akinek irányításával készül a csapat a hétvégi világbajnoki selejtezőkre. Az együttesre két mérkőzés vár a C jelű csoportban, ahol Székelyföld válogatottja mellett Chameria (más néven Epirus, Albánia) és Két Szicília Királysága (Dél-Olaszország) lép pályára a háromnapos tornán az FK Csíkszereda stadionjában.

A székelyföldi keret

Gyenge Szilárd, Karácsony Márk – kapusok; Gergely Botond, Kelemen Dávid, Ber­keczi Csongor, Vita Dániel, Csiszér Balázs, Veres Szilárd, Csürös Attila, Szondi Botond, Göndör Alex, Kárándi Botond, Simó Csongor, Kovács Lóránt, Györgyi Arthur, Balogh Szilárd, Sebestyén Botond, Balázs Lajos Norbert, Magyari Szilárd, Dobozi Krisztián – mezőnyjátékosok.

Andrásfalvi ősök nyomán

A keret tagja az FK Csíkszereda csapatkapitánya, Kelemen Dávid is. A békéscsabai születésű labdarúgó a negyedik szezonját kezdi meg a piros-fekete együttesnél. A kerethirdetést követően nyilatkozott a Hargita Népének.
– A negyedik idényemet kezdem meg a klubnál, és örömmel értesültem róla, hogy meghívtak a székely vá­lo­gatott keretébe. Átérezzük a mérkőzések fontosságát. Mindenképpen nyerni szeretnénk ezeken a meccseken, és ki szeretnénk jutni a világbajnokságra – mondta a védő. Mint megtudtuk, a játékos családja anyai ágon kötődik Erdélyhez, egészen pontosan Bukovinához. 
– A nagymamám anyukája még itt született. Apukám elmondása alapján and­rás­falvi volt a család és onnan költöztették őket később Magyarországra, így kerültek Kakasdra – osztotta meg Kelemen Dávid.
A szervező Székelyföld Labdarúgó-egyesület döntése értelmében a találkozókra érvényesek lesznek az FK Csíkszereda 2022/2023-as szezonbérletei. A klub szurkolói tehát ingyenesen tekinthetik meg mindhárom összecsapást a bérletük felmutatásával. Azok számára, akik nem rendelkeznek bérlettel, a belépő egységesen 30 lejbe kerül mérkőzésenként. A székelyföldi csapat két mérkőzésére megvásárolt belépőkkel megtekinthető a két vendégcsapat szombati találkozója is. További információkérés, előzetes jegyigénylés, Székelyföld-válogatott mezigénylés leadható a szekelyvalogatott@gmail.com e-mail-címen.

A csíkszeredai selejtezőtorna programja

Június 30., péntek 19.30 óra, FK stadion
Székelyföld – Chameria

Július 1., szombat 19.30 óra, FK stadion
Chameria – Két Szicília Királysága

Július 2., vasárnap 19.30 óra, FK stadion
Székelyföld – Két Szicília Királysága



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!