Hirdetés

Perek útvesztőjében

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc

De ki az igazi elnök? Melyik az igazi szövetség? Alexandru Halauca, vagy Nagy Attila Ferenc? Természetesen a Román Jégkorongszövetségről van szó. Régiónk sajtója a másikról nem akar tudomást szerezni, míg a fővárosi sajtó az itteniről.
Nehéz megítélni, mert nagyon úgy fest, hogy a kulcsok és a pecsét előbbieknél van, míg utóbbiak voltak a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) éves kongresszusán, ahová állítólag előbbiek is meg voltak hívva, csak nem mentek el.
Az viszont biztos, hogy perek sokasága van folyamatban. A székelyföldi klubok pert indítottak a tavaly szeptember 15-i tisztújító közgyűlés, valamint a november 8-i közgyűlés döntéseinek megsemmisítésére, pert indítottak a pandémiaszabályok után járó jogtalan kifizetések visszafizetésére, pert indítottak a versenykiírás megváltoztatása okán, ahol a Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub pénzügyi kárt is szenvedett, nem csak morálist. 
Az elsőre alapfokon megszületett a döntés: itt az igazság, nem ott. Alapfokon. Valószínű, lesz újabb tárgyalás, újabb pályán kívüli meccs. Azt viszont látjuk, hogy az itteniek szervezkednek, terveznek, tárgyalnak a csapatokkal, klubokkal. Ők ott voltak az IIHF kongresszusán. Velük számolnak odakint, így muszáj mindenkinek leülni velük tárgyalni, mindaddig, amíg nem jön egy bukaresti csavar.
Az ottaniak pedig még mindig a pozícióját vesztő Novák Károly Eduárd ex-sportminiszterrel vannak elfoglalva. Minden hibájukat benne látják, számos rágalommal fűszerezve egészen a hivatali visszaélésig. És ami a legrosszabb, dolgozni továbbra sem akarnak, csak a sajtóbeli kattintásokra vágynak.
Az itteniek viszont nem kis terhet vettek/vesznek a nyakukba. Egy porig szétvert szövetséget kell újjáépíteni, és ami a legfontosabb: a bizalmat. Nagyon mélyen van a honi hoki, talán soha nem volt ilyen rossz állapotban. Az U20-as válogatott Tajvánnal és Mexikóval fog randevúzni az ötödik értékcsoportban, az U18-asok pedig épphogy megúszták ezt a szégyent. Egyedül a felnőtt hoki jelent némi gyógyírt, de ilyen jövő mellett…
Ide sok posztó és sok pénz kell, hogy új köntöst lehessen gyártani.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!