Meghosszabbított jelentkezés

Idén 11. alkalommal hirdette meg a Siculus fesztivált, az erdélyi magyar zenekarok seregszemléjét a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont. Magyar nyelvű dalokkal is ren­del­kező előadók, egy­üt­te­sek jelentkezését várják a hónap végéig.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Meghosszabbított jelentkezés
Illusztráció Fotó: Siculus fesztivál/Fb

Várják azoknak a zenekaroknak vagy egyéni előadóknak a jelentkezését, akiknek szenvedélye a zene, szeretnének közönség előtt fellépni, van saját szerzeményük és fejlődni szeretnének a Siculus fesztiválon megszerzett díjak, képzések és tapasztalatcsere révén. A Székelyudvarhely múltjához is tartozó zenei fesztivál célja: fórumot teremteni, kiugrási lehetőséget biztosítani a saját szerzeményt magyar nyelven előadó hazai zenekaroknak. A jelentkezési határidőt meghosszabbították június 15-éről 30. éjfélig.
A versenyprogram kétfordulós. Az elsőben két saját magyar nyelvű dallal kell benevezni, a zenei stílus lehet rock, pop-rock, indie, jazz, hard rock, folk-rock, alter-rock, metal, funky, hip-hop stb. A felvételeket szakmai zsűri bírálja el, a nyerteseket hívják meg a Székelyudvarhelyen augusztus 25–27. között zajló fesztivál döntőjére. A második fordulóba bekerülők számára a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes. A zenekaroktól akkor már három dalt kérnek, ezek előadására legtöbb 15 perc áll a rendelkezésre. Újdonságnak számít idén, hogy számukra kétnapos szakmai felkészítőt is kínálnak a fesztivált megeleőzően, augusztus 23-án és 24-én, melyet a Kőbányai Zenei Stúdió szaktanárai tartanak.
A tehetségkutató nagydíja egy 1000 euró értékű és négy 500 eurós stúdiófelvétel, további értékes nyereményekkel, valamint magyarországi és erdélyi fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel jutalmazzák még a legjobbakat.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!