Hirdetés

Nemzeti összetartozás és futball

Hétfőn indul útjára a labda az idei Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgó Tornán Csíkszeredában. A háromnapos, U9-es és U11-es gyermekcsapatokat felvonultató esemény a Sportparkban zajlik és ingyenesen látogatható.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nemzeti összetartozás és futball
Középpontban a gyerekfoci és az összetartozás Fotó: Farkas Endre

Két korosztályban, kilenc klub tizenhat csapata küzd meg a helyezésekért a Székely–Magyar Utánpótlás-labdarúgótornán június 19. és 21. között – közölte hivatalos honlapján az FK Csíkszereda. Mint közölték: az esemény fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, mottója pedig: „Közös pályán, egy nyelven.”
A tornán a házigazda FK Csíkszereda mellett a Sepsi OSK, az FC Székelyudvarhely, a Marosvásárhelyi 1898 SE, a Gyergyószentmiklósi Jövő FC, valamint Magyarországról a Csepel TC, a Sárbogárd SE, a Diósgyőri VTK és a Barca Akadémia Budapest csapatai vesznek részt. 
A torna megnyitója június 19-én, hétfőn 8.30-kor lesz a mérkőzések helyszínén, a Sportparkban. A küzdelmek két korosztályban, U9-ben (2014–2015) és U11-ben (2012–2013) zajlanak. A csapatokat korosztályonként két-két csoportba osztották, ahol a torna első két napján körmérkőzéses formában zajlik a játék, szerdán pedig a helyosztókkal, majd eredményhirdetéssel zárul az esemény.
A mérkőzések mindennap 9 és 13 óra között zajlanak a Sportparkban, a belépés ingyenes.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!