Utcabajnokságra hívják a fiatalokat

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum csapata és a Civil Kurázsi Egyesület 23 év után újra megszervezi az Udvarhelyi utcabajnokságot. A két korosztály számára meghirdetett megmérettetést június 26–30. között rendezik.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Utcabajnokságra hívják a fiatalokat
Régi rendezvényt szeretnének leporolni Fotó: Szász Csaba

Huszonhárom év után rendezik meg újra az Udvarhelyi utcabajnokságot – tudatta tegnap délelőtt Toth Tímea, az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) elnöke, illetve a legutóbbi kiadás volt szervezői közül Józsa Csongor és Nagy Pál (Civil Kurázsi Egyesület).
Utcabajnokság legutóbb 2000-ben volt Székelyudvarhelyen, a szervezői munka nagyját annak idején Józsa Csongor, Vass Imre és Nagy Pál (akkori UFF-elnök) végezték, utóbbi fejéből pattant ki az ötlet, hogy talán érdemes lenne felújítani a rendezvényt.
Megkeresésére Toth Tímea, az UFF elnöke azonnal igent mondott, örülve annak a lehetőségnek, hogy a fiatalok sportolását, szabadtéri mozgását ismét divatba hozhatják. Józsa Csongor megemlítette, hogy az utcabajnokságok a régi időkben is Udvarhely meghatározó, népszerű eseményei közé tartoztak, és ezt a népszerűséget szervezőként is megtapasztalták.
Az idei rendezvényt június 26–30. között tartják, és két korosztály számára hirdették meg: a 7–8. osztályosok számára, illetve a 6. osztályosoknak vagy ennél kisebbeknek.
A költségvetést a székelyudvarhelyi önkormányzattól elnyert pályázati támogatásból igyekeznek biztosítani, de szívesen fogadják cégek, vállalatok támogatásait is.
A bajnokságra tömbház­negyedek, városrészek, utcák csapatait várják, a mérkőzéseket 6 + 1-es felállásban rendezik, egy csapat kerete legfeljebb 12 fő lehet. A két korosztály mérkőzéseit a strand melletti műgyepes labdarúgópályán bonyolítják le.
Jelentkezni az UFF-iro­dában lehet (Kossuth Lajos u. 20.) vagy az esemény Facebook-oldalán található Google Form kitöltésével.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!