Hirdetés

Házasemberek találkozója

A Csíkszentkirályhoz közeli Bakalján, ahogyan korábban ifj. Gábor Dénes ígérte, számos néphagyománnyal egybekötött program­mal készülnek. Ezen a hétvégén a házasemberek nép­tánc­ta­lálkozóját tartották, ahol a közös tánc mellett a mélyebb, lelki dolgokra is figyelmet fordítottak.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Házasemberek találkozója
Közös csoportkép Bakalján. Fotó: Demeter Arnold

Családias, jó hangulatú hétvégét tudhatnak magunk mögött, azok a családok, akik részt vettek az első alkalommal megszervezett Házasember Nép­tánc­cso­por­tok Találkozóján a Csík­szent­ki­rály­hoz közeli Bakalján. Az eseményre néptánccsoportok érkeztek Csík­szent­do­mo­kos­ról, Csík­szent­ta­más­ról, Csíkszere­dá­ból, Gyer­gyó­re­me­té­ről, Szé­kely­ud­var­helyről és a házigazda Csík­szent­ki­rály­ról is. A megnyitót követően Papp Márton csík­szent­ki­rályi plébános tartott előadást a családról, annak fontosságáról, magasságairól és mélységeiről. Ezt követően megkezdődtek a fellépések, amelyeket Kelemen Szilveszter konferált fel, közben pedig különféle érdekességekkel fűszerezte az előadások közötti időt. Az utolsó fellépőket követően egy közös csoportképre is összeálltak a népviseletbe öltözött házaspárok, majd Márdirosz Ágnes színésznő tanított egy népdalt az egybegyűlteknek. Az est fénypontjaként pedig a Heveder népi zenekar lépett fel Gábor Dénesék birtokán, majd kezdődött a táncház. Az esemény helyszínéül ezúttal is a csíkszentkirályi Bakalja Folk Csűr szolgált. Demeter Arnold a szervezők nevében megköszönte mindazoknak, akik akár csak egy jó szóval is hozzájárultak az esemény megvalósulásához. 

Demeter Arnold
Papp Márton, csíkszentkirályi plébános előadása a házaspároknak. 


– Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre, és a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózat program keretében valósult meg – mondta Demeter.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!