Udvarhelyszéki lányokat várnak vezetőképzésre

Többek között az önérvényesítés, a tudatos és harmonikus életvezetés képességének fejlesztése is ott van annak a képzésnek a céljai között, amelyet fiatal nőknek szerveznek Székelyudvarhelyen a helyi közösség támogatásával. A tréning július közepén lesz, a jelentkezés már elindult.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Udvarhelyszéki lányokat várnak vezetőképzésre
A jövő vállalkozóit és vezetőit képezik az inkubátorháznál Fotó: HBC

Nem tétlenkedtek a Harghita Business Centernél (HBC): még egy hónap sem telt el a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) adománygyűjtő eseménye, az Odaadó Est óta, ahol a NŐ az erő című projektjük jelentős, a vártnál jóval nagyobb összeget gyűjtött be, máris meghirdették a képzést. Pár lej híján húszezer lejből szervezhetik meg hát az egyhetes, a résztvevőknek teljesen ingyenes női vezetőfejlesztést, a pénzt elsősorban a trénerek díjára, szállására, illetve a résztvevők étkeztetésére fogják költeni – tájékoztatott Berkeczi Zsolt projektvezető, az inkubátorház munkatársa.
A projekt kiindulópontját egyrészt az adta, hogy valamilyen módon kapcsolatban szerettek volna maradni azokkal a fiatalokkal, akik az évek során részt vettek az inkubátorház egyik legsikeresebb, középiskolásoknak szóló programjában, a Future Makers vállalkozói készségfejlesztő tréningen. Maguk a fiatalok is jelezték, hogy többre lenne szükségük, akár vezetőképzésre is – tudtuk meg Berkeczi Zsolttól. Másrészt nőnapra rendszerint egész napos eseményekkel jelentkezik a HBC, és idén felmerült, hogy ezt is bővítsék ki valamivel. 
– Minél jobban kezdtük beleásni magunkat a női vezetőképzés témájába, egyre inkább rájöttünk, hogy szükség van rá. Ott van az a tapasztalatunk is, hogy míg középiskoláskorban majdnem egyenlő számban vesznek részt a vállalkozói képzéseken a fiúk és a lányok, pár év elteltével jóval kevesebb vállalkozást, intézményt vezető nővel találkozunk. Valahol elveszítjük őket, valahol lemorzsolódnak. Vagy ott van az is, hogy ha van egy rendezvényünk, szinte lasszóval kell fogni a vezető funkciót betöltő nőket, hogy jöjjenek be és meséljenek a példájukról – ismertette a projekt hátterét Berkeczi.
A HBC-nél tehát úgy döntöttek, hogy lehetőséget teremtenek a fejlődésre azoknak a fiatal nőknek, akik tudatosan akarnak készülni saját életük, csoportok vagy szervezetek vezetésére. Ösztönözni akarják a 17–24 év közötti lányokat személyes fejlődésükben, hogy már fiatal felnőtt korukban vezetői tapasztalatokat szerezzenek, továbbá a képzés akár a pályaválasztási döntésükben is segíthet. Reményeik szerint a megszerzett készségeknek köszönhetően magabiztosabbak lesznek, így életkorban előrehaladva nagyobb valószínűséggel vállalnak majd vezetést. A 40 órás gyakorlatorientált megközelítés eredményeként a résztvevők felismeréseket tehetnek majd saját vezetői működésükre, a megszerzett tudást így könnyebben tudják mindennapjaikhoz kapcsolni és beépíteni konkrét, vezetői jellegű élethelyzeteikbe.
A NŐ az erő tréninget július 10–15. között tartják Székelyudvarhelyen. Udvarhelyszékről várják a jelentkezőket, akiknek június 23-ig egy 3-4 perces videót kell eküldeniük, amelyben motivációjukról beszélnek. Ezek alapján választják ki a képzők azt a 16 személyt, aki részt vehet a tréningen. 
Minden egyéb hasznos tudnivalót, a képzés részletes leírását meg lehet találni a Harghita Business Center honlapján.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!