Szépülnek a tömbházak

Jó ütemben halad a tömbházak szigetelése Gyergyószentmiklóson. Bár kezdetben egy sor tervezési hiba hátráltatta a munkálatokat, az építkezés jó ütemben zajlik, néhány tömbházon látványos a változás.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szépülnek a tömbházak
Tömbházfelújítás Gyergyószentmiklóson Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Több gyergyó­szent­mik­lósi tömbháznál is elbontották már az építőállványokat, hiszen véget értek a homlokzati munkálatok. A munkások más helyszínekre költöztek, hogy újabb lakótömböket tegyenek rendbe. Több helyszínen belső munkálatok zajlanak, máshol a falakat szigetelik. Amint azt Fórika Tibor, a tömbház-rehabilitációval megbízott vállalat vezetője érdeklődésünkre közölte, a Virág negyedi 45., a Gyilkostó sugárúti 5B, valamit a Miron Cristea utcai 8., 9–11. és a Fe-
jér Dávid 7. sz. alatti lakótömbökkel sikerült végezni eddig.
– A Virág negyedben a 43-as és 49-es tömbházaknál folyik a munka most, előbbiben a víz- és fűtésszerelők dolgoznak. A Bucsin negyedben a 11., 12., 18. és 6-os számú tömbházaknál folyik a szigetelés, a 10-es tömbháznál a tetőt cserélik a munkások, ugyanakkor vezetékcserére is szükség van itt – közölte a cégvezető.
A munkálatokkal igyekeznek úgy haladni, hogy tartani tudják a határidőket. Nem egyszerű, hiszen korábban több esetben is tervezési problémákra derült fény. Ezeket rengeteg papírtologatással sikerült kiküszöbölni, folytatódhat a munka ott is, ahol kénytelenek voltak leállítani.
– A Virág negyedi 43-as tömbháznál az attika fallal voltak gondok, le is kellett állítani a munkálatot ott. Egy hónapon belül újraindíthatjuk, úgy néz ki – közölte Fórika Tibor. 
Az érintett tömbházla­kók­kal nem felhőtlen az együtt­működés, sokféle meglepő problémával találkozott a kivi­telező, de ezekre is sikerül megoldást találni rendre.
– Voltak, akik próbáltak meglopni, de a többséggel szót lehet érteni – fogalmazott Fórika. 
Amint a cégvezető elmondta, a munkálatok végeztével a munkások által termelt hulladékot saját költségére szállítja el a cég. Ami a pincékből, padlásokról kerül ki, annak elszállítása a lakók pénztárcáját terheli.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!