Hirdetés

Eb-re készül a Balkán-bajnok

Bronzéremmel tért vissza Kolozsvárról az U15-ös korosztály Balkán-bajnoka, Lőrincz Magor. Az udvarhelyi versenyzőnek legközelebb a nyolcadikosok képességfelmérő vizsgáján kell helytállnia, júliusban pedig a kaposvári birkózó-Európa-bajnokságon szeretne a dobogón végezni.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Eb-re készül a Balkán-bajnok
Simán hozta a bronzmeccset az udvarhelyi versenyző Fotó: Udvarhelyi ISK

A hétvégén Kolozsvár adott otthon az U15-ös korosztály számára kiírt Wrestling Challenge Ioan Mureșan & Valeriu Bularca nemzetközi birkózóversenynek, amelyen tizenkét ország több mint 250 versenyzője mérte össze tudását.
A Székelyudvarhelyi ISK több sportolóval képviseltette magát a rangos megmérettetésen, szőnyegre lépett Verestóy Árpád, Csíki Zoltán és Lőrincz Magor, valamint a korondi neveltetésű Fülöp Kristóf és Kacsó Ábel is. A legjobb eredményt a korosztályában Balkán-bajnoki címig jutó Lőrincz Magor szolgáltatta, aki 75 kg-os súlycsoportban bronzéremmel zárta a versenyt.
– Nincs miért szégyenkeznie Magornak, az elődöntőben egy grúz versenyzőtől kapott ki 6–4-re, szoros mérkőzés volt, akár győzhetett is volna. A bronzmérkőzésen aztán megvillantotta igazi tudását, 10–0-ra kiütötte anyaországi ellenfelét – közölte Katona László edző. A Székelyudvarhelyi ISK edzője elmondta, Lőrincz Magornak legközelebb nem a birkózószőnyegen, hanem az iskolapadban kell bizonyítania, hiszen a nyolcadikosok képességfelmérő vizsgáján is helyt kell állnia, utána pedig jöhet az U15-ös birkózó-Európa-bajnokság, amelyet július 6-9. között rendeznek Magyarországon, Kaposváron. – Bizakodóan megyünk a kontinenstornára, érmet szeretnénk szerezni – összegzett Katona.
Megtudtuk azt is, hogy Magor testvére, Balázs, aki az U17-es korosztályban szintén Balkán-bajnoki címmel büszkélkedhet, nem vehet részt az ebben a hónapban esedékes Európa-bajnokságon.
– Nem nevezték a válogatott keretbe. Nem tudjuk, hogy ennek mi az oka, érdeklődtünk a szakszövetségnél, de egyelőre nem kaptunk választ ennek a döntésnek a miértjére – tudatta a Hargita Népével Katona László edző.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!