Szintlépés, új kihívásokkal

Kevés hiányzott ahhoz, hogy az elmúlt évben megnyerje a rali másodosztályú bajnokságát Jakab Attila. Az udvarhelyi pilóta idén szintet lép, ehhez első lépésként megvásárolta legyőzője autóját. Az idény első futamát tesztversenynek tekinti, viszont a géposztályában a bajnoki címre hajt.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szintlépés, új kihívásokkal
Bajnokautóval indul Jakab Attila. Nagy lépés a kis versenygéppel Fotó: Jakab Attila

Izgatottan várja a hazai ralibajnokság kezdését Jakab Attila, a szé­kely­ud­var­helyi pilóta számára ugyanis egy teljesen új korszak kezdődik a Hargita Ralival. Tavaly a szezonzáró versenyen egy pici hiba miatt úszott el a másodosztály bajnoki címe, ez viszont nem törte le a székelyudvarhelyi pilótát, aki az idény végén megvásárolta legyőzője versenygépét. Az új szezon új bajnokságot is jelent Jakab Attilának.
– Tavaly nagy harcot vívtam Cătălin Ienășellel, végül az én hibám miatt az ölébe hullott a rali-2 bajnoki címe. Idén a „nagyok” között versenyzek, a NAT12 géposztályban a bajnoki cím a cél, de a szezon végén egy dobogós hellyel is elégedett leszek – nyilatkozta lapunknak a székelyudvarhelyi pilóta.
Jakab új versenygépe egy Mini Cooper S Turbo, amely az idén egy új erőforrást, asz­falt­ver­seny­ekre megfelelő futóművet, új turbót kapott, a héten pedig a fedélzeti számítógépet is újraprogramozzák.
– A tesztek során jól viselkedett az autó, remélem, minden rendben lesz a Hargita Ralin – mondta lapunknak a székelyudvarhelyi versenyző, hozzátéve, hogy az idényt nyitó futam számára tesztverseny lesz. – Igyekszünk megismerni és megtanulni az autót – mondta.
Az elmúlt idény utolsó futamára Jakab Attila navigátort váltott: Sipos Hunort Mag Levente váltotta a „jobb 1-ben”. Az idei szezonban Mag Levente diktálja majd az itinert Jakab Attilának, a navigátor 2018-ban két futamon, a 2019-es idénytől tavaly az Argeș Raliig a jászvásári Răzan Nechifor segítője volt.
– Az idei szezon mindenben újdonság számomra. Először indulok az országos bajnokság legmagasabb osztályában, új az autó, szinte újnak mondható a navigátorom, először teljesítek futamot a teljes távon, ugyanis a rali-2 eddig egy-egy viadalnak csak a felén versenyzett. Először harcolok majd a pontokért a Bucsin szelektíven, amely nemcsak a Hargita Rali, hanem a bajnokság leghosszabb gyorsaságija. Ráadásul a „nagyok” között az első futam pont a Hargita Rali, így a szurkolóim és a szponzorok előtt is bizonyítanom kell. De nyomás alatt nő a teljesítmény – mondta lapunknak Jakab Attila.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!