Hirdetés

Siker és premierek hétvégéje

Eddig nem vetített filmeket láthatott a székelyföldi közönség a magyar film napja alkalmából Csíkszeredában, a Csíki Moziban. A három nap alatt a hat vetítésen több mint félezren voltak kíváncsiak a magyar alkotásokra.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Siker és premierek hétvégéje
Filmkedvelők a Csíki Moziban. Tervezik a folytatást Fotó: Günther Ottó

Három nap alatt hat filmet láthatott a csíkszeredai közönség a Csíki Moziban a magyar film napja alkalmából. A műfajilag változatos alkotások több mint hatszáz nézőt vonzottak a moziterembe az elmúlt hétvégén. Antal Sándor, a Csíki Mozi igazgatója a hétvége kapcsán elégedettségét fejezte ki. A Túl közel című dokumentumfilmre több mint kétszáz néző volt kíváncsi. A film hatására a közönség maradt az azt követő közönségtalálkozóra is, melyen a filmrendező és a főszereplő – a történet elszenvedője – vett részt.
– Elsősorban Magyarország Csíkszeredai Főkonzu­lá­tu­sa, a Magyar Nemzeti Film­in­té­zet, a Csíki Mozi és Csík­sze­re­da Polgármesteri Hivatala közötti partnerséget emelném ki. Előbbi kettő oroszlánrészt vállalt, hogy premier előtt álló filmeket láthasson a csíkszeredai közönség – mondta Antal. Hozzátette: az eseménydús hétvége érződött a nézőszámon, de még így is – mind a korosztály, mind pedig a több mint félezres nézőszámmal – elégedettek. Az igazgató kifejtette: a legtöbb nézőt az esemény nyitó- és zárófilmje vonzotta, amelyeket közönségtalálkozóval kötöttek egybe. 
– Előzetes várakozásainknak megfelelően a tizenöt éves korosztálytól a plusz hatvanasig szép számmal megfordultak egy-egy vetítésen. A fiatal iskoláskorúakra nem is számítottunk ilyen létszámban, leginkább az iskola keretein belül szokott előfordulni, hogy egyszerre ennyien beülnek moziba. 
– A nagy sikerre való tekintet fényében mindenképpen tervezünk folytatást a jövőben – nyilatkozta az igazgató. 
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!