Élményekkel teli tantárgyverseny

Idén a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium adott otthont az 51. Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Országos Tantárgyversenynek április 12–16. között. A lelkes szervezőcsapat tartalmas programokkal fogadta a 17 megyéből, valamint a fővárosból érkező diákokat és az őket kísérő tanárokat, valamint a bizottsági tagokat.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Élményekkel teli tantárgyverseny
A legjobbak már a nemzetközi fordulóra készülnek. Megérdemelt jutalom Fotó: Salamon Ernő Gimnázium

A környező települések meglátogatásával, színházzal, táncház­zal, filmbemutatóval és más szabadidős programokkal várták a tantárgyverseny résztvevőit Gyergyószentmiklósra. A közel 180 diák csütörtökön írta meg a dolgozatokat, emellett a tartalmas programkínálatban nemcsak irodalmi, hanem történelmi ismereteiket is gazdagították. 
A tanügyminisztérium, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség és a Salamon Ernő Gimnázium közös eseményébe nemcsak a Gyergyói-medence településvezetői, hanem közel hatvan támogató – cégek, szervezetek, magánszemélyek – kapcsolódtak be felajánlásaikkal – tudtuk meg a gimnázium beszámolójából.
A versenyen részt vevő Hargita megyei diákok első és harmadik helyezéseket és dicséreteket kaptak: első helyezést ért el Szilágyi Máté Sámuel, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákja; Sárkány Tímea, a csíkszeredai József Attila Általános Iskola tanulója, valamint Nagy Orsolya, a szintén csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola tanulója. Harmadik díjat kapott Filip Melinda, a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium tanulója, dicséretben részesültek: Nagy Helén, a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium; Nagy Zsófia, a Dr. Palló Imre Művészeti Líceum; Lázár Réka, a Nagy István Művészeti Líceum; Bodó Eszter, a Benedek Elek Tanítóképző; Hadnagy-Andorkó Anna, a Tamási Áron Elméleti Líceum; Szabados Júlia, Jankó Arnold Krisztián és Bodó Lilla, a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói.
Élményszerű volt az ország legjobbjaival versenyezni és megtapasztalni, hogy senki sem jobb senkinél, mindenki nyertes, és összeköt minket az irodalom szeretete. A tantárgyverseny köré épülő programok által nemcsak irodalmi, hanem történelmi, helytörténeti ismeretekkel is gazdagodtunk – osztotta meg lapunkkal élményeit a nyolcadik osztályos Sárkány Tímea, aki korosztályában első helyezést ért el. Elmondta: a május 12-14. között, Temesváron zajló nemzetközi fordulóra készül, sok olvasással, felkészítőtanára, Kőrösi Erika segítségével. 
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!