Hirdetés

Olaszországban versenyeztek

A 13. helyen végzett az olaszországi ifjúsági snowboard-világbajnokságon a Bartalis Henrietta és Horvát Tamás által alkotott kettős. A Kinda Géza által vezetett, főleg székelyföldi sportolókból álló romániai válogatott az olasz országos bajnokságon is részt vet.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Olaszországban versenyeztek
Bartalis Henrietta és Horvát Tamás a 18. lett Fotó: Kinda Géza

Olaszországban szerepelt a Kinda Géza által vezetett román ifjúsági snowboard-válogatott. A március utolsó napjaiban és április 1-jén zajló világbajnokságon, Passo San Pellegrinóban 21 éven aluli versenyzőket vártak a szervezők. Romániát négyfős csapat képviselte: Bartalis Henrietta, Horvát Tamás, Mandel Kata és Ștefan Lazăr. Vezetőjük a csíkszeredai Ridemore egyesület vezetője, Kinda Géza edző volt. A csapatvezető a Hargita Népe érdeklődésére elmondta: közepesnek értékeli a világbajnoki szereplést. A csapat tagjai még érezték a Madarasi-Hargitán megrendezett országos bajnokság fáradtságát, tette hozzá. 
Kitűnő tapasztalatszerzésként értékelte a világbajnoki szereplést lapunknak, a vegyes páros cross váltóban 13. helyen végzett Bartalis Henrietta. A fiatal tehetség egyéniben 17. helyezést ért el, és bízik abban, hogy a jövőben javíthat majd az eredményein. 
– Jók voltak a körülmények, kicsit ködös volt az idő, de ehhez hozzászokhattunk a múlt heti, hazai versenyen is. Erős mezőny volt, az indulók közül többen világkupa-viadalokon is dobogósok voltak korábban. Tegnap (vasárnap – szerk. megj.) részt vettünk az olasz bajnokságon, ahol Mandel Kata negyedik lett – mondta Kinda Géza. A tervek szerint a csapat részt vesz a hétvégi francia bajnokságon is. 

Ifjúsági Világbajnokság, eredmények
Snowboard cross, vegyes páros csapat: 1. Ausztrália (Josie Baff, James Johnstone), 2. Franciaország II. (Camille Poulat, Achille Leleu), 3. Franciaország I. (Lea Casta, Aidan Chollet), … 13. Románia I. (Bartalis Henrietta, Horvát Tamás), … 25. (holtversenyben) Románia II. (Mandel Kata, Ștefan Lazăr)



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!