Levadászták ellenfeleiket a Rókák

Bajnokság nincs, négy klub viszont két csapatra való játékost összegyűjtött ahhoz, hogy felkészüljenek a női jégkorong Divízió III/A világbajnokságra. A Gyergyószentmiklósi Fox komolyan veszi a küzdelmeket a magyar pontvadászatban is, ahol az elődöntőre készülnek.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Levadászták ellenfeleiket a Rókák
Itthon nincs ellenfelük a Gyergyói Rókalányoknak Fotó: Fox SK

Hat hét múlva Brassó ad otthont a női jégkorong Divízió III/A világbajnokságnak, amelyen a házigazdák mellett Ukrajna, Észtország, Litvánia, Bulgária és Hongkong válogatottja vesz részt. Mivel Romániában csak két női csapat van, így egyelőre bajnokságot nem rendeznek, ám a felkészülést a gárdák a hétvégén Gyergyószentmiklóson elkezdték. A helyi Fox egy háromklubos konzorciummal mérte kétszer össze tudását, a fővárosi Sportul Studențesc, a Predators és Torpedo Hockey alkotott egy gárdát és állt ki a gyergyószentmiklósiakkal.
A papírforma szerint a sportágat komolyan vevő gyer­gyó­szent­mik­ló­si lányok be­húz­ták mindkét meccset, ám fontos kiemelni a vendégek hálóőreit: az első meccsen Bojian Ștefania a hetvenből 64 lövést hárított, míg a második találkozón Herescu Andreea a hatvanhat gyergyói kísérletből 58-at sikeresen védett.
 

Eredmények:

Gyergyószent­mik­lósi Fox – Bukarest 6–0 (0–0, 2–0, 4–0) /Csergő Noémi (30.), Voicu Ana (35., 56.), Szekeres Edit (42.), Balázs Hentrietta (58.), Niciu Nadina (59.)/ és 8–1 (1–0, 4–1, 3–0) 
/Voicu (17., 21.), Bende Júlia (30., 51., 57.), Barbul Ioana (32.), Niciu (35.), Szekeres (42.), illetve Dumitru Andreea (36.)/.
A gyergyószentmiklósi csapat éremesélyes a magyar U25-ös női bajnokságban is, miután az A csoportban a hatcsapatos alapszakaszt a negyedik helyen zárták. Érdekesség, hogy a „rókalányok” a rendes játékidőben csak a Ferencvárostól kaptak ki, és négyszer győztek hatvan perc alatt, öt mérkőzésük pedig a ráadásban dőlt el, ebből viszont csak egy zárult gyergyói sikerrel. A pontvadászat elődöntőjében a Fox az alapszakasz-győztes MAC Marilyn ellen küzd a továbbjutásért. Az alapszakaszban a két gárda kétszer mérkőzött meg Gyergyószentmiklóson, az első meccset 3–1, a másodikat 5–3-ra nyerte meg a Fox együttese.
Az elődöntőkre már kiutazik a magyar fővárosba a gyergyószentmiklósi csapat, szombaton és vasárnap, szükség esetén pedig hétfőn is összecsap a Fox a MAC Marilynnel.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!